Zavřít reklamu

Siri jako většina počinů Applu způsobila revoluci a t virtuálních asistentů. A to i přesto, že slouží výhradně uživatelům iOS. Jenže i když je stále v čele, podle analytické společnosti Verto ji používá stále méně lidí. Firma měří četnost používání a oblíbenost chytrých asistentů na základě šesti číselných kritérií. A v pěti z nich prý Siri každoročně  klesá.

Klíčovým číslem jsou unikátní uživatelé za měsíc. Podle něj je Siri téměr dvakrát používanější než konkurenční Samsung S Voice, který se umístil na druhém místě. Poradit či pomoct si od Siri letos v květnu nechalo 41,4 milionů uživatelů. Ačkoliv jde o závratné číslo, oproti 48,7 milionům z loňska se jedná o výrazný pokles. „Mezi květnem 2016 a květnem 2017 přišla Siri o 7,3 milionů měsíčních uživatelů, což je téměř 15 %,“ stojí ve zprávě Verta.

Další položkou v klesající statistice je celkový dosah (potenciální počet lidí, kteří se rozhodnout asistenta použít), pravidelnost používání, celkový čas používání a měsíční počet použití.

Jedinou oblastí, v níž se Siri v posledním roce dařilo s rostoucí tendencí, byl celkový průměrný čas, který uživatelé v aplikaci stráví. Na uživatele to však bylo pouze 14 minut, v procentech pak 0,1 % ze všech aplikací. Zajímavou zprávou je, že virtuální asistenty nejvíce používají starší lidé ve věku 55 a víc, přičemž jde především o ženy.

Očekává se, že by měla popularita Siri vzrůst s příchodem chytrého reproduktoru HomePod. Ten by měl dorazit na pulty obchodů letos v prosinci.

Siri iOS 10 FB

Dnes nejčtenější

.