Zavřít reklamu

Kdybychom měli vypíchnout nejlepší služby společnosti Google, určitě bychom mezi ně zařadili Google Photos. Google si je jejich silného postavení vědom a snaží se je různými vylepšeními ještě zdokonalit. Vedle udržení vysoké kvality fotografií, snadného hledání a propracovaného systémů sdílení s možností vytvářet různé koláže přichází nyní na scénu i propracovanější tvorba fotofilmů z vašich fotografií.

Fotofilmy už jsou známé léta, ostatně kvůli tomu se těší tak velké oblibě. Komu by se také nelíbily, když je jejich tvorba skoro plně automatická a výsledek přesto bývá opravdu pěkný. A právě touto cestou se Google rozhodl před nějakým časem jít. První myšlenky o zlepšení tvorby fotofilmů nastínil už na své květnové I/O konferenci a ty nyní začínají dostávat první reálnější obrysy. K různým vzpomínkovým fotofilmům z dovolených cest, které se vytváří pomocí strojového učení, lokace míst, událostí nebo podobných témat, přibyly i fotofilmy s mazlíčky.

Doggie-MovieII

V podstatě to znamená, že váš přístroj nyní rozpozná domácího mazlíčka (zatím pouze psy a kočky) na různých fotkách v libovolném časovém horizontu a poskládá z nich roztomilou prezentaci. Google se snaží jít ještě dál a dokonce třídit do videí fotky podle plemene psa či druhu jiného zvířete. Pravděpodobně se tedy v budoucnu dočkáme opravdu propracovaných a skoro neomylných fotofilmů. Na jeden takový kočkofilm se můžete ostatně podívat sami. Pro maximální prožitek si určitě zapněte zvuk, stojí za to.

Pobavili jste se? Já vcelku ano. I když se to muže zdát jako hloupost, má to své kouzlo. Nic vás nepotěší ve špatné chvíli víc, než video s vašimi domácími mazlíčky přímo ve vašem telefonu. A kdo ví, třeba se brzy dočkáme ještě daleko propracovanějších věcí. Je libo film ze všech vašich grilování, návštěv zoologických zahrad nebo koncertů vašich ratolestí? Já říkám ano.

google-photos-fb

Dnes nejčtenější

.