Zavřít reklamu

První kousky Apple Watch první generace měly problémy s oddělujícím se spodním krytem. Jednalo se o rozsáhlejší problém, a tak se Apple nakonec rozhodl, že vadné hodinky bude jejich majitelům opravovat bezplatně i po skončení záruky. Nyní se rozhodl program na výměnu prodloužit na tři roky o data zakoupení. Pokud jste si tedy koupili Apple Watch například v dubnu 2015, potom vám budou do dubna 2018 zdarma opraveny, pokud přijdete s výše popsaným problémem.

„Apple zjistil, že za určitých podmínek se na některých Apple Watch (1. generace) může zadní kryt oddělit.  Společnost bezplatně opraví tato zařízení, a to do tří let od data zakoupení,“ uvádí se v interních zásadách cupertinské společnosti.

Interní pravidla jsou platná od loňského roku a vztahují se na všechny Apple Watch první generace, včetně modelů Sport, Edition a Hermès, a to i v případě, že uplyne jednoletá záruka na zařízení anebo rozšířené záruční krytí programem AppleCare.

Zákazníci se mohou obrátit na Apple Store anebo na autorizovaného poskytovatele služeb Applu. Pokud však budou chtít poslat poškozené Apple Watch poštou do Apple Repair Center, musí zavolat na Apple Support. A dále cupertinská společnost radí, že pokud chtějí vrátit peníze, potom mají také kontaktovat Apple Support.

Zadní kryt se většinou oddělí od Apple Watch v okamžiku, kdy jsou hodinky sejmuty z magnetické nabíječky. O fotografie se uživatelé podělili na internetu, například na Twitteru. I když spousta zákazníků uvádí, že Apple opravil pokažené Apple Watch zdarma, našli se i jedinci, kteří museli zaplatit. Důvodem bylo především to, že ne všichni zaměstnanci Applu byli seznámeni s interními podmínkami.

Problémy u novějších modelů Series 1 a Series dva se neobjevily, protože společnost pravděpodobně použila silnější lepidlo.

apple watch fb

Zdroj: Reddit

Dnes nejčtenější

.