Zavřít reklamu

Nejrůznější widgety jsou pro řadu uživatelů užitečnou a hojně využívanou pomůckou. Čím dál více populární a používanější jsou i u mobilního operačního systému od Applu iOS, kde zejména zpočátku byly spíše okrajovou funkcí. Mezi iOS aplikace, nabízející widgety, patří samozřejmě i Kalendář Google, jehož nejnovější aktualizace přináší užitečnou novinku.

Zařazení widgetů do uživatelského rozhraní operačního systému se nakonec ukázalo jako dobrý krok ze strany Applu. Jedná se o zcela jiný styl, než na který jsou zvyklí majitelé mobilních zařízení s OS Android, pro applisty se ale nakonec ukázal jako naprosto vyhovující. Ke zvýšení popularity i počtu dostupných widgetů došlo loni po vydání iOS 10 a jeho přepracovaného Oznamovacího centra.

Pokud i vás widgety v iOS „baví“ a využíváte je, bude vás určitě zajímat, že společnost Google tento týden aktualizovala svou aplikaci Kalendář Google pro iOS s novým widgetem, který uživatelům zobrazuje události pro aktuální den. Díky tomuto widgetu tedy máte možnost získat rychlý a stručný přehled o aktuálních událostech, aniž byste museli spouštět aplikaci jako takovou.

Ve výchozím nastavení vám widget vždy ukazuje dvě z událostí, uložených prostřednictvím aplikace. Po kliknutí na „Zobrazit více“ se vám objeví další dvě položky. Nejnovější widget od Googlu přichází i s podporou funkce 3D Touch u modelů iPhone 6s a novějších. Po pevnějším stlačení widgetu mohou uživatelé rychle přidat novou událost, cíl, nebo nasdílet kalendář, aniž by museli otevírat aplikaci. Pokud widget nemůžete najít v nabídce v Oznamovacím centru, aktualizujte aplikaci Kalendář Google.

google-calendar-today-widget-iphone-02

Dnes nejčtenější

.