Zavřít reklamu

Čím dál více lidí používá aplikaci WhatsApp, a to jak ke komunikaci s přáteli, rodinou, nebo třeba kolegy. Od svého vydání v únoru 2009 si WhatsApp stačil získat nejenom velkou oblibu, ale i stále narůstající řadu nových funkcí. WhatsApp je na jednu stranu opravdu jednoduchou, minimalistickou aplikací, na druhou stranu ale skrývá spoustu možností a triků, díky kterým bude její používání ještě zábavnější. Přinášíme vám 12 nejzajímavějších.

1. Zjednodušená úprava textu

Kdo používá WhatsApp od začátku, ten si možná pamatuje představení tučného textu, kurzivy a proškrtnutého textu. S největší pravděpodobností tyto možnosti nevyužíváte, protože příslušné zkratky jsou těžko zapamatovatelné. Tvůrci aplikace naštěstí přišli se zjednodušujícím řešením.

2. Vyhledávání emoji

Nabídka emojis je opravdu úctyhodná a stále více narůstá. Najít ten pravý smajlík není nic snadného, WhatsApp ale vyšel svým uživatelům vstříc. Při psaní můžete nyní vyhledávat emotikony na základě klíčových slov přímo z příslušné karty. Tato funkce je zatím v beta verzi, jistě na sebe ale nenechá dlouho čekat.

3. Mějte perfektní přehled o přečtení zprávy

Pokud na odeslanou zprávu neustále nezíráte, snadno prošvihnete chvilku, kdy „fajfky“ u textu zmodrají na znamení toho, že dotyčný zprávu přečetl. Jak přijít na to, kdy přesně byla zpráva přečtena? Dlouze podržte požadovanou zprávu a v menu, které se vám nad zprávou objeví, klepněte na „Info“.

Read message WhatsApp

4. Ztlumení skupinové konverzace

Někdy je skupinového povídání zkrátka příliš. Co dělat, když chcete skupinovou konverzaci na čas ztlumit? Otevřete příslušnou skupinu, klepněte na její název a zvolte „Group info“. Objeví se vám možnost ztlumit konverzace na dobu několika hodin, týdne či roku.

5. Dodejte druhému pocit jedinečnosti

Ve WhatsApp máte možnost zaslat několika lidem zprávu a zároveň jim ponechat pocit exkluzivity. Pak zkrátka odpovíte jen jednomu. Klepněte na „Chaty“ -> „Seznamy vysílání“ -> „Nový seznam“. Odesílání těchto zpráv funguje na principu skrytých kopií.

6. Ušetřete data

Používání aplikace WhatsApp může být náročné na spotřebu dat. Jak je ušetřit? V aplikaci jděte do „Nastavení“ -> „Využití dat a úložiště“, a u jednotlivých médií nastavte stahování při připojení do Wi-Fi sítě.

7. Vyvarujte se trapasům s galerií fotografií

Žertovné fotky mohou být skutečně žertovné – ovšem pouze pro vás a vaše kamarády. Rodina by nejspíš snímek kamaráda se staženými kalhotami neocenila. Automatické stahování médií z WhatsAppu lze vypnout vypnutím ukládání příchozích mediálních souborů v nastavení chatu. Stačí ve WhatsAppu klepnout na „Nastavení“ -> „Chaty“, a vypnout možnost „Uložit do složky fotoaparátu“.

8. Ohvězdičkujte si důležité zprávy

Projíždění stovek a stovek zpráv dokáže člověka otrávit a zdržet. Důležité zprávy si můžete označit hvězdičkou, takže je vždy budete moci nalézt a odesílatel se nedozví, že jste tak učinili. Stačí na zprávu dvojitě poklepat a poté klepnout na ikonku hvězdičky.

9. Používejte WhatsApp diskrétně na svém počítači

WhatsApp můžete využívat i bez toho, abyste museli vytahovat mobil ze své kapsy. V nastavení aplikace klepněte na WhatsApp Web/Desktop, a za pomoci webu a QR kódu nainstalujte desktopovou verzi WhatsAppu do svého počítače.

10. Efektivně prohledávejte staré skupinové chaty

Pokud jste skupinový chat vtipně pojmenovali po nějakém inside joku, budete konverzaci o dva roky později hledat obtížně. Skupinový chat ale můžete vyhledat i na základě jména některého z účastníků. V jakémkoliv chatu klepněte na příslušné jméno a objeví se vám všechny skupinové chaty, jichž je dotyčný členem.

11. Připomeňte si, že máte odpovědět

Pokud vám nějaká zpráva přišla ve chvíli, kdy jste byli příliš zaneprázdnění na to, abyste odpověděli, můžete si zprávu označit a odpovědět později. Stačí příslušný chat posunout doprava a klepnout na „Nepřečteno“. Zpráva bude poté označena modrou tečkou, díky níž poznáte, že se musíte ke konverzaci vrátit.

12. Připněte si oblíbené chaty

Tato funkce je zatím ve stádiu beta, do oficiální verze WhatsAppu by ale měla být přidána co nevidět. Pokud dlouze podržíte vybraný chat, měla by se vám kromě jiného objevit i možnost jeho připnutí na vršek seznamu.

whatsapp-fb

 

Dnes nejčtenější

.