Zavřít reklamu

Apple ještě nepředstavil letošní vlajkové lodě, ale zdroje začínají mluvit o iPhonech, které by měly světlo světa spatřit v příštím roce. Zejména se spekuluje o tom, zda cupertinská společnost od následujícího roku přejde výhradně na OLED technologii. Podle dvou důvěryhodných zdrojů, kteří poskytli informace japonskému business webu Nikkei, by měly všechny nové iPhony, jež budou odhaleny v druhé polovině roku 2018, disponovat moderní OLED obrazovkou.

V září 2017 bychom se měli dočkat hned tří modelů, a to dvou aktualizovaných verzí iPhone 7s a iPhone 7s Plus s LCD displejem a jednoho výročního iPhonu 8 se zcela přepracovaným designem. A právě jednou klíčovou změnou v designu bude onen OLED displej. Nicméně v roce 2018 už by se mohly označením OLED honosit všechny představené modely.

iPhone 8 s iOS 11:

„Apple plánuje používat pokročilé organické displeje s LED diodami ve všech nových modelech iPhonu, které budou představeny v druhé polovině roku 2018, podle dvou zdrojů. Jeden řekl, že Apple v příštím roce uvolní tři nové modely. Apple se však k situaci nevyjádřil,“ uvádí Nikkei.

Už v květnu se začaly objevovat první spekulace o takzvaném iPhonu 9, který by měl přijít se dvěma velikostmi OLED displeje, a to 5,28 palců a 6,46 palců. Dodavatelé se domnívají, že Apple přejde výhradně na OLED technologii, právě kvůli tomu, že LG Innotek plánuje v roce 2018 zahájit výrobu flexibilních plošných spojů, se kterými se pracuje u flexibilních OLED displejů. LG Innotek se chce stát hlavním dodavatelem těchto součástek pro iPhone 9.

Z dnešní zprávy vyplývá, že Apple už začal navrhovat nové iPhony, které přijdou v roce 2018, ale jeho plány se samozřejmě ještě mohou měnit. Zdroje rovněž poukazují na to, že nad přechodem na OLED displeje se drží znepokojení, protože prozatím je jediným dodavatelem těchto displejů, který splňuje přísné podmínky Applu, Samsung. Apple však tvrdí, že se snaží diverzifikovat své objednávky, a tak investoval do závodu firmy LG Display, v níž se budou vyrábět OLED panely. LG Display by měl zahájit výrobu v tomto závodu počátkem roku 2019.

iPhone 8 s Function Area:

Samsung je výhradním dodavatelem OLED displejů pro letošní iPhone 8. Zdroje ale netuší, zda se to v roce 2018 změní či nikoliv. Zdá se totiž, že LG Display nabídne první OLED displeje až s příchodem roku 2019, a tak by v příštím roce mohl být stále Samsung jediným dodavatelem OLED obrazovek.

„Samsung Display odmítl informace komentovat. Není jasné, zda Samsung zůstane exkluzivním dodavatelem OLED v roce 2018, přestože jiní konkurenti stále bojují s výrobou OLED panelů pro smartphony. Apple obvykle upřednostňuje více než jednoho dodavatele pro jednu komponentu,“ je uvedeno na stránkách Nikkei.

Dodavatelé JDI a Sharp budou i nedále dodávat LCD pro iPhony, například i pro letošní iPhone 7s a 7s Plus. Výkonný ředitel společnosti Sharp, který mluvil s Nikkei, poznamenal, že je nepravděpodobné, že by Apple začal používat pouze OLED displeje pro nové iPhony.

iphone 2020 fb

Dnes nejčtenější

.