Zavřít reklamu

Veškeré produkty kalifornské společnosti Apple jsou dnes celosvětově velmi oblíbeným a kupovaným zbožím. Jednou z příčin úspěchu zařízení jako iPhone nebo iPad je kromě například skvělého designu též propracovaný operační systém iOS. Jedna z velkých předností tohoto systému je bezpečnost. Apple se chlubí nejmodernějšími způsoby šifrování a téměř v každé nové aktualizaci softwaru najdeme alespoň malé vylepšení zabezpečení.

Je to již několik let co Apple přidal možnost používat 6místný číselný zámek zařízení namísto staršího a kratšího 4místného. Od iOS 9 nám dokonce ze základu doporučuje používat tento delší a bezpečnější kód. V dnešním článku se podíváme na způsob, jakým můžete přejít ze čtyřciferného kódu na šesticiferný a naopak.

Proč měnit?

A proč takové změny vůbec dělat? Proč změnit množství čísel v kódu odemykající zařízení? Většina z vás samozřejmě vysvětlení nepotřebuje, přesto si stručně řekneme, pro jaké případy je která délka kódu vhodná a tím také obhájíme téma tohoto článku. V případě přechodu na delší kód je to vcelku jasné. Více čísel rovná se větší bezpečnost. Pokud dobře počítám, čtyřmístný kód na zařízeních iOS má k dispozici 10.000 kombinací, u šestimístného je to pak 1.000.000 kombinací a to už je znatelný rozdíl.

Na druhou stranu existuje i několik pádných důvodů k přechodu na kratší kód. Pokud například pracujete v rukavicích nebo máte často špinavé, či mokré ruce. V tomto momentě není použití snímače otisků prstů Touch-ID spolehlivé a někomu se může zdát zadávání 6 číslic až příliš zdlouhavé. Dalším argumentem by mohl být například váš stařičký iPad se starším systémem iOS, který 6ciferné kódy nepodporuje. Můžete si tak sjednotit heslo pro iPhone i iPad a popřípadě jiné zařízení.

Jak vyměnit 6místný kód za 4místný a naopak

  1. Otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Pokračujte do kategorie Touch ID a kódový zámek.
  3. Zadejte vaše současné heslo.
  4. Stiskněte modré tlačítko Změnit kód zámku.
  5. Opět zadejte své současné heslo.
  6. Ukáže se obrazovka, kde máte zadat nové 6místné heslo. Vy však klikněte na malé modré tlačítko Volby kódu.
  7. Zobrazí se nabídka všech dostupných forem hesla. Můžete použít kombinaci písmen a čísel, jen čísel nebo v našem případě pak čtyřmístný, či šestimístný číselný kód.
  8. Vyberte z výše vypsaných možností, zadejte nové heslo, potvrďte nové heslo a vše je hotové.
iphone-passcode-fb

 

Dnes nejčtenější

.