Zavřít reklamu

Až Apple začne prodávat iPhone 8, bude v něm nainstalován iOS 11. Z této skutečnosti lze usoudit, že systém, který se aktuálně nachází v beta verzi, bude „ušitý na míru“ iPhonu 8, nadcházející vlajkové lodi. Díky tomu můžeme v iOS 11 již dnes nalézt několik nápověd, které nám naznačují, s čím iPhone 8 pravděpodobně přijde.

Lepší podpora rozšířené reality

ARKit odhalil Apple minulý měsíc během WWDC. Vše naznačuje tomu, že kalifornská společnost má s rozšířenou realitou velké plány. Zatímco starší iPhony budou moci používat aplikace vytvořené pomocí ARKitu, iPhone 8 pravděpodobně posune rozšířenou realitu na novou úroveň. Od zařízení se očekává přítomnost pokročilých 3D senzorů nebo laserů s možností měření hloubky. Obě tyto funkce by umožnily lepší zážitek z rozšířené reality, takový, na který ve světě mobilních telefonů nejsme zvyklí.

Představení ARKitu:

Bezrámečkový OLED displej + lepší životnost baterie

Bezrámečkový displej je prvek, o kterém se často diskutuje. Vylepšení v uživatelském prostředí iOS 11 naznačují ale i další změny. Stavový řádek a ikonky signálu byly lehce přepracovány a jsou nyní blíže u sebe. Důvodem může být potřeba vytvoření prostoru pro reproduktor a přední fotoaparát. Některé nativní aplikace, jako je například přehrávač videa, vykazují podobné změny designu s tunami prázdného místa v levém a pravém rohu uprostřed (při orientaci na šířku), kde by výřez pro reproduktor a fotoaparát měl být.

Celý operační systém obsahuje také černější design (možno spatřit v aktualizované aplikaci Kalkulačka), někteří z vás jistě ví, jak skvěle černá barva na OLED displejích vypadá. Lepší černá (a další barvy) ale není jedinou výhodou OLED technologie. Tmavší uživatelské prostředí při použití OLED displeje šetří energii. Proto můžeme očekávat, že iPhone 8 bude mít lepší životnost baterie než jeho předchůdci s LCD.

iPhone 8 od Martina Hájka:

Bezdrátové nabíjení

O bezdrátovém nabíjení se spekuluje už dlouho. Letos bychom se ale konečně mohli dočkat. V iOS 11 byl nalezen zvuk, který by mohl zaznít pokaždé, když bezdrátovou nabíječku použijete. Více se můžete dozvědět zde, kde si také tento nový zvuk můžete poslechnout.

Lepší fotoaparát, větší úložiště

Během WWDC se Apple chlubil přechodem na formáty HEVC a HEIF. Dříve byla videa komprimována pomocí kodéru h.264 a snímky pořízené s fotoaparátem byly uloženy jako starší soubory JPEG. Nové formáty souborů mají údajně ušetřit zhruba 50 % úložného prostoru ve srovnání se starými formáty. To naznačuje jedinou věc: fotoaparát iPhonu 8 se pravděpodobně dočká velkých zlepšení. Lepší fotoaparát znamená lepší kvalitu obrazu, což znamená větší velikost souborů. Nezapomeňme navíc na pokročilé funkce fotoaparátu s AR a 3D funkcemi, které by mohly zabrat více prostoru než tradiční fotografie.

Touch ID pod displejem

Pokud jste v posledních několika měsících drželi krok s novinkami ohledně iPhonu 8, jistě víte, že probíhá diskuse o tom, zda se snímač otisků prstů Touch ID přesune pod displej nebo na záda telefonu. Beta iOS 11 naznačuje, že se dočkáme Touch ID ukrytého pod displejem. Například ikona otisku prstu pro Touch ID v App Store se nachází v oblasti, kde by bylo virtuální tlačítko Home (nebo oblast funkce). To naznačuje, že prst budete místo na analogové tlačítko pokládat na displej telefonu. Zatímco ikony otisků prstů kruhového tvaru byly v iOS 10 umístěny výhradně pro Apple Pay, nyní se kruhový tvar šíří v celém operačním systému.

Uvidíme, jak to ještě s Touch ID dopadne, Ming-Chi Kuo si třeba myslí, že se žádného Touch ID nedočkáme. Místo něj by měl přijít 3D skener pro rozpoznávání obličeje. Více se dočtete zde.

Koncept iPhonu 8 s iOS 11:

 

iphone 8 fb

 

Dnes nejčtenější

.