Zavřít reklamu

Zkuste si vybavit oblíbené hrdiny a postavy dnes již historických, černobílých snímků. Audrey Hepburn, Laurel a Hardy, Julie Andrews… A teď si v jejich rukou zkuste představit ikonické Apple produkty. Zní to šíleně? Pojďte se s námi podívat na to, jak by to vypadalo, kdyby své místo v klasických filmech měla i iZařízení.

Představte si legendární komiky Laurela a Hardyho s iPhonem od Applu v ruce. Nebo si zkuste představit půvabnou Audrey Hepburn a Julii Andrews při pořizování selfies za pomoci jablečného smartphonu při předávání Oscarů v roce 1965. Popsané scény sice nemají s realitou absolutně nic společného, přesto existují snímky, na kterých se osobnosti černobílého filmu setkávají s technologií, o které ve své době neměly ani tušení. Povedené fotomontáže jsou dílem jednoho fanouška společnosti Apple.

Čtyřiatřicetiletý madridský designér Pablo Larrocha je autorem projektu s názvem „Timeless Apple“. Jeho cílem je vkládat prvky tvorby společnosti Apple do scén z klasických snímků a následné vytvoření zvláštních kombinací, které vypadají na první pohled normálně a diváka „trknou“ až při bližším ohledání. Výsledkem je například iPhone 7 a Apple Watch, vykukující z náprsní kapsy ikonického bílého saka Humphreyho Bogarta v legendárním snímku Casablanca z roku 1942 – tedy 13 let před narozením Steva Jobse.

„Lidé milují obrázky,“ řekl Larrocha v rozhovoru pro magazín Cult of Mac. „Když jim je ukazuji, nic jim nevysvětluji. Nejprve se podívají blíže, pak vypadají zmateně, a nakonec se usmějí. Sloučení dvou prvků, oddělených časem, je myšlenkou, která mne vždy fascinovala. Začal jsem snímkem s Charliem Chaplinem a přišlo mi to zajímavé a zábavné, proto jsem pokračoval experimentováním s dalšími fotografiemi. Jejich vytváření jsem si opravdu užíval.“

Larrocha dále uvádí, že mezi jeho oblíbené snímky patří ty, které budí zdání opravdové interakce osobností se zařízeními Apple, spíše než ty, na kterých dané zařízení jen vykukuje z něčí kapsy nebo na zápěstí. „Vážně se mi líbí ta s Laurelem a Hardym, protože to vypadá, že opravdu používají iPhone,“ říká Larrocha. „Zároveň si myslím, že Čaroděj ze země Oz s Apple symbolem je opravdu zajímavý. Vítězem je ale podle mě Ginger Rogers. AirPods s iPhonem vypadají skutečně dobře.“

Larrochovy fotografie si můžete prohlédnout v galerii. Která se vám líbí nejvíce?

Larrocha 3

 

Zdroj: Behance.net

 

 

Dnes nejčtenější

.