Zavřít reklamu

Společnost Qualcomm, která momentálně vede soudní spor s Applem, na dnešní konferenci MWC Shanghai představila novou generaci svého ultrazvukového snímače otisků prstů, tedy takzvaný Qualcomm Fingerprint Sensors. Qualcomm uvádí, že čtečka otisků prstů by se měla dát integrovat pod všechny druhy materiálů, tedy pod kov, sklo a dokonce i pod displej.

Snímač otisků prstů bude fungovat i pod vodou, dále by do něj mohl být zabudován senzor srdečního tepu a průtoku krve, což by zvýšilo autentizaci. S výčtem funkcí rozhodně ještě nekončíme, v neposlední řadě by se mohl skener používat i pro různá gesta.

Už několik společností, včetně té cupertinské, se pokouší umístit skener otisků prstů do displejové části, ale zatím bez výsledků. I když Apple je tajnůstkář, a tak nevíme, zda iPhone 8 s touto technologií přijde či nikoliv. Qualcomm však udělal pokrok, přičemž jeho čtečka může být integrována pod OLED panely s maximální tloušťkou 1 200 µm, dále u skla je maximální povolená tloušťka 800 µm a u hliníku 650 µm.

Qualcomm začne technologii, která umožní schovat čtečku pod kovový či skleněný materiál, poskytovat výrobcům už tento měsíc, a tak komerční smartphony s čtečkou pod kovovým či skleněným tělem se na trhu objeví v první polovině příštího roku. Ale technologii, která zajistí integraci skeneru pod displej, Qualcomm nabídne výrobcům až ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku, a tak by se zařízení se snímačem otisků prstů zabudovaným v displejové části mohlo objevit už začátkem roku 2019.

Qualcomm přinesl ještě jednu novinku, a to čipset Qualcomm Snapdragon 450 podporující standard USB 3.0, duální fotoaparáty s rozlišením 13 megapixelů, rychlé nabíjení Quick Charge 3.0 a rychlý internet LTE X9.

iphone-8-home-button-touch-id-fb

Dnes nejčtenější

.