Zavřít reklamu

Apple představil iPhone první generace 9. ledna 2007, ale na trh se v USA dostal až 29. června 2007, a tak už brzy oslaví přesně deset let od uvedení na trh. Apple za posledních deset let iPhone naprosto zdokonalil, přičemž v září bychom se měli dočkat ikonického modelu s podporou virtuální a rozšířené reality. Avšak to jsou pouze spekulace, které cupertinská společnost nepotvrdila, dokonce ani neprozradila, jak se bude jubilejní iPhone označovat, a tak všichni používají pracovní název iPhone 8.

Bohužel, ne všechno, co je v dnešní době senzace, se v budoucnosti na trhu udrží. Podívejme se na to, jak by mohl vypadat iPhone za dalších deset let, tedy v roce 2027, pokud ještě bude iPhone existovat.

Dva oblíbené portály Cult of Mac a Wired U.K. daly dohromady návrhy, jak by mohl iPhone za deset let vypadat. Oslovily technologické odborníky, kteří jsou docela optimističtí, protože se domnívají, že iPhone bude existovat i za deset let, ale interakce s ním bude úplně jiná.

iPhone bude mít stále stejný tvar

Samsung a další výrobci Android smartphonů už testují nové typy kompaktních displejů, ale Avi Greengart, výzkumný ředitel společnosti Global Data, si myslí, že iPhone zůstane stále stejný, co se týká tvaru a formy.

„Zatímco se experimentuje se skládacími a holografickými displeji, základní tvar zůstane stále stejný,“ řekl Avi Greengart. „Nabízí nejlepší kompromis mezi interakcí a přenositelností.“

iPhone rozšíří ostatní zařízení

I když byste řekli, že kvůli tomu, že se stále více zařízení stávají chytřejšími, iPhone už bude méně užitečný, potom opak je pravdou. Právě iPhone bude ještě důležitější pro interakci se světem kolem vás.

„Je to vaše internetová bublina,“ říká Andy Rubin, spoluzakladatel Androidu. „Inteligentní telefon přináší spojení 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.“

Umělá inteligence bude stále potřebovat displej

V roce 2027 nemusí být hlavním počítačem vaše aktuální zařízení, ale umělá inteligence (AI). David Pierce předpovídá, že bude stále nezbytná nějaká obrazovka, přes kterou se bude provádět interakce.

„V roce 2027 bude vašim primárním počítačem všudypřítomná AI běžící na extrémně rychlé síti 5G a procesoru Snapdragon Whatever. S platformou budete komunikovat pomocí hlasu (což nebude frustrující), gest (která nebudou divná), klávesnice (které nezmizí), nebo jakkoliv jen budete chtít. Stále však budete potřebovat obrazovku. Displej bychom mohli charakterizovat jako oblečení pro AI.“

Už nebudou žádné aplikace

Ale za deset let už by iPhone nemusel mít žádné aplikace. Iqbal Arshad, který pracoval jako vedoucí výroby mobilních telefonů ve společnosti Motorola, říká, že ikony aplikací, které nyní vidíte na obrazovce, budou minulostí.

„Právě teď je to tak hloupé. Všechny ikony máte na obrazovce, dostáváte všechna hloupá oznámení. Protože tato zařízení se vyvíjí společně s AI, potom byste vše spouštěli hlasem, a tak by bylo grafické rozhraní mnohem inteligentnější.“

Výkonný procesor nahradí AI v cloudu

Většina funkcí umělé inteligence, jako je Siri na iPhonu, vyžaduje připojení k internetu. Důvodem je, že se úlohy provádí v cloudu, jak opět řekl Iqbal Arshad.

iPhone-8-Function-Area-iDrop-News-Exclusive-FB

Dnes nejčtenější

.