Zavřít reklamu

Všichni se na něj neskutečně těšíme. Doufáme, že přinese nespočet nových technologií. Věříme, že se u něj Apple rozhodne správně ve volbě místa pro Touch ID. Ano, tušíte správně. Řeč je samozřejmě o chystaném iPhone 8. Na světlo světa se však dostaly velmi znepokojivé informace, které naznačují výrazný problém s termínem vydání. Jedna z jeho hlavních předností totiž nebude pravděpodobně dodána včas v takové míře, jaká je potřeba.

Nejočekávanější smartphone tohoto roku má dostat do vínku celou řadu skvělých novinek. Tou nejvýraznější pak bude pravděpodobně nový OLED displej táhnoucí se přes celou přední stranu displeje skoro bez rámečků. A v něm je právě hlavní kámen úrazu. Zdroje DigiTimes totiž uvedly, že je výroba OLED displejů natolik náročný proces a je s ním spojena celá řada zdlouhavých proces. Z toho plyne jediné. Apple bude mít po představení telefonu pohopouhé asi čtyři miliony kusů k prodeji.

 

Takovéto zdržení by znamenalo pro Apple přímo kardinální komplikaci. Původně si totiž u Samsungu, který OLED displeje Applu vyrábí, objednal něco kolem sedmdesáti milionů kusů, které chtěl mít nachystány k prodeji po spuštění. Nechám jen na vaší fantazii, co ve vás vyvolá trojice pojmů iPhone 8, displeje od Samsungu, zpoždění. Vsadím se však, že vám v hlavě problesklo něco jako záměrná sabotáž či konkurenční boj. Je ale také možné, že zprávy o nejasném umístění Touch ID v novém iPhonu nelhaly a výroba displejů se zpozdí právě z tohoto důvodu. Ať už se Apple rozhodl jakkoliv, zpoždění výroby by to rozhodně znamenat mohlo.

Koncept iPhonu 8 s iOS 11:

 

 

Zachrání série 7s celou situaci?

Čeho se však nemusíme bát, je případné zpoždění iPhone 7s. Na tom se totiž podle dostupných informací pracuje už od května. Krom procesoru A11 však zřejmě nepřinese nic, co by nám vyrazilo dech. iPhone 7s tak bude pravděpodobně jen skromná aktualizace řady sedmičkové. Není se však čemu divit. Pro Apple by byla nějaká větší investice do iPhone 7s opravdu zbytečná, žezlo pro krále jablečných telefonu má přeci přebrat někdo úplně jiný.

Otázkou však je, kdy se tomu tak stane. Objevují se totiž hlasy, které představení iPhone 8 posouvají do nedohledna. Byla by totiž hloupost zahájit prodej se čtyřmi miliony produktů na skladě, když se jen za první víkend spuštění prodeje prodá více než deset milionů iPhonů. Můžeme se tedy jen modlit, aby byly informace od zdrojů přímo z výrobních závodů mylné a nove vlajkové lodě vyšly zároveň s chystanými 7s.

iPhone 8 Guilherme Schasiepen FB

Dnes nejčtenější

.