Zavřít reklamu

Apple se při budování svých kamenných obchodů snaží často přijít s něčím inovativním. Například nedávno jsme psali o novém Apple Storu v Dubaji, který disponuje unikátními solárními kolektory, jenž regulují teplotu uvnitř obchodu. Momentálně připravovaný obchod v Chicagu bude také něčím výjimečný, pochlubí se totiž skleněnými zdmi a hlavně tenkou střechou z uhlíkových vláken, která bude vypadat jako MacBook.

Podobu notebooku od Applu dostane střecha díky materiálu, barvě a hlavně logu, které zde původně vůbec být nemělo. Vše dokreslí ještě obdélníkový tvar se zakulacenými rohy. Střecha bude posazena na celoskleněné zdi a bude tak působit jako ve vzduchu plovoucí MacBook nebo MacBook Pro. Zajímavostí je, že z 496 ostatních Apple Storů, které kalifornský gigant v celkem 21 zemích světa má, se žádný jiný podobnou střechou pochlubit nemůže.

Nový obchod se na základě stavebních plánů z roku 2015 rozprostírá na téměř 2 000 metrech čtverečných a je postaven v místě bývalého dvora. Pochlubit by se měl dvěma podlažími a řadou schodů, které povedou z chodníku vedle břehu řeky do úrovně ulice. O návrh obchodu se postaral dlouholetý partner Applu – firma Foster+Partners, která jej vybudovala v poctě domovů Prairie Style chicágského architekta Frank Lloyd Wrighta.

Pokud byste se chtěli do tohoto jedinečného Apple Storu vypravit, pak jej najdete u Chicago River, konkrétně kousek od historického mostu Michigan Avenue. Zatím ale není známo, kdy bude prodejna otevřena, nicméně přestavba se už chýlí ke konci.

Apple Store Chicago FB

zdroj: dnainfo

Dnes nejčtenější

.