Zavřít reklamu

Terry Gou, CEO společnosti Foxconn, prozradil, že Foxconn v současné době zvažuje klady a zápory sedmi možných států, ve kterých by mohl otevřít svou první továrnu v USA. Uvažuje konkrétně nad státy Ohio, Pensylvánie, Michigan, Illinois, Wisconsin, Indiana a Texas. Foxconn vybral tyto státy z toho důvodu, že jsou srdcem výrobního sektoru země.

„Přinášíme zpět do tradičních výrobních oblastí USA celý průmyslový řetězec,“ dodává Terry Gou. V továrně by se měly vyrábět displeje i cloudové technologie. Foxconn do první americké továrny plánuje investovat zhruba 10 miliard USD.

Projekt, se kterým Foxconn přichází do USA, byl interně označen jako Flying Eagle. Vytvořit by měl desítky tisíc pracovních míst pro Američany, přičemž dříve se mluvilo o 30 000 až 50 000 pracovních míst, což opravdu není málo.

Donald Trump už dlouhou dobu usiluje o to, aby Apple začal vyrábět produkty opět v USA, a tak by jeho přání mohlo být nyní vyslyšeno. Tim Cook však doposud tvrdil, že Čína má jako výrobní centrum Applu mnohem větší smysl, protože jsou zde nejen podstatně nižší náklady na práci, ale také je zde obrovské množství kvalifikovaných pracovníků.

Foxconn na druhou stranu tvrdí, že vyrábět takové displeje v USA by bylo smysluplnější, protože by se nemusela zajišťovat jejich přeprava z Číny do Ameriky.

Foxconn sídlo

Dnes nejčtenější

.