Zavřít reklamu

V listopadu minulého roku jsme vás informovali, že Apple jen v rámci říjnové čistky App Storu odstranil úctyhodných 47 000 aplikací. Apple ale ve vylepšování App Storu pokračuje i nadále – mění design, přidává nové možnosti pro nezávislé vývojáře, zvyšuje bezpečnost a přechází na 64bitovou architekturu resp. nabádá vývojáře, aby na ní přešli. Nicméně ani v čistce obchodu nepřestává, naopak ještě zvyšuje své úsilí a podle TechCrunch odstranil k dnešnímu dni už stovky tisíc aplikací.

Podle zprávy se společnost zaměřila především na odstraňování klonů a aplikací sloužících pro spamování uživatelů. Odstraňovány jsou převážně aplikace, které jsou vytvořeny z šablon. Stále častěji se totiž stává, že se v App Store objevují například kopie Flappy Bird, kterých jsou v obchodě snad tisíce. Takové aplikace ale vznikají doslova jedním kliknutím, kdy někdo jen předpřipraví šablonu, kterou prodává a zájemce si po jejím zakoupení jen hru přejmenuje, občas ji možná upraví některé texty a následně ji pošle ke schválení.

Ještě horší než klony populárních aplikací jsou ale pirátské počiny. Často se totiž do App Store dostanou aplikace, které umožňují streamovat hudbu podobě jako Spotify nebo Apple Music. Problém ovšem je,  že skladby nebo celá alba jsou získána a dále šířena nelegálně. Aplikace tohoto typu jsou pro Apple těžko odhalitelné a před tím, než jsou identifikované a následně odstraněné, tak stihnout vydělat nemalé částky.

App Store v iOS 10 vs. iOS 11:

Apple tak prý za posledních osm měsíců ze svého obchodu odstranil doslova už stovky tisíc aplikací, mezi kterými byly převážně klony, spam, aplikace s pirátským obsahem, několik let nestažené aplikace nebo počiny vývojářů, které nepodporují 64bitovou architekturu.

App Store apps iPhone FB

 

Dnes nejčtenější

.