Zavřít reklamu

Když společnost Jamo v roce 2005 představila reproduktory R 909, staly se okamžitě symbolem, který ztělesňoval vše, co Jamo vystihovalo. Reproduktory za cenu 10 000€ za pár, totiž spojily netradiční nadčasový design a vynikající zvuk. Jediný problém byl v tom, že reproduktory čtvrt  milionu si asi nepořídíte do pracovny k počítači. Pár chytrých hlav z Jamo se proto dalo dohromady a vytvořili DS7, což je set dvou reproduktorů a jednoho subwooferu, který designově vychází právě z legendárních R 909 a dopřát si je můžete do své pracovny nejen díky ceně, ale také velikosti, která předurčuje DS7 přímo na váš pracovní stůl.

Pojďme se vrhnout na tento designový skvost a zjistit, zda hraje tak dobře jak vypadá! Poté co otevřete bez mála desetikilovou krabici z níž většina váhy patří subwooferu, objevíte v textilních pytlíčcích zabalenou dvojici reproduktorů v našem případě barvy rudé jako je samo Ferrari. Kromě dvojice repráčků a subwooferu se v balení nachází také dálkové ovládání, propojovací kabely a samozřejmě nechybí ani síťový kabel. Celý set propojíte poměrně jednoduše a to právě přes subwoofer který jednak propojuje reproduktory, ale také jej připojíte do elektrické sítě. Set poté můžete pomocí klasického 3,5mm jack konektoru připojit k čemukoli co má tento audio výstup nebo jednoduše použijete připojení přes Bluetooth 4.0, kterým DS7 samozřejmě disponují. Díky Bluetooth je tak můžete používat kdekoli v domácnosti a nemusí sloužit pouze jako reproduktor k televizoru nebo počítači.

IMG_1034

Všechny kabely které potřebujete najdete tedy přímo v balení a u propojovacích kabelů si navíc troufám říct, že patří kvalitativně k tomu lepšímu, co můžete v baleních reproduktorů běžně najít. Kromě připojení přes klasický 3,5mm konektor a Bluetooth 4.0 můžete použít také to nejlepší co ve světě audia existuje a tedy optický vstup, který najdete na DS7 taktéž. Součástí balení je i elegantní dálkový ovladač přes který můžete přepínat vstupy zvuku, regulovat hlasitost, procházet skladby a ovládat i nastavení samotného basového reproduktoru, stejně jako zapnout například párování přes bluetooth.

Popisovat samotný design reproduktorů, které vychází ze samotného symbolu značky je poměrně náročné. Trojice měničů je zabudována do samotného těla reproduktoru a vše je obnaženo nejvíc jak je to jen možné. Pokud vás tedy zajímá, jak samotné reproduktory běžně vypadají uvnitř, zde si to můžete prohlédnout bez toho, aniž byste museli cokoli rozebírat, ono uvnitř je totiž v tomto případě také venku. Na zpracování samotných měničů je na první pohled vidět preciznost a kvalita se kterou k reproduktorům výrobci přistupují a rozhodně si nebudete mít na co stěžovat. Pokud vás tedy zaujal netradiční design a chcete mít na stole něco jiného než každý druhý, pak jsou Jamo DS7 velmi zajímavou volbou.

Co mě upřímně na designu mrzí je fakt, že vzhledem k ceně muselo Jamo sáhnout po plastech, které jsou bohužel použity skutečně téměř všude. Na samotném těle plast chápu a nijak mě neuráží, co mě však překvapuje je plast také na samotné základně na které reproduktory stojí. V balení naštěstí najdete sadu gumových podložek a to jak pro reproduktory tak i pro subwoofer, díky kterým se máte možnost zbavit rezonance a musím uznat, že jsou skutečně naprosto v pořádku a není důvod je měnit za nějaké jiné podložky. Svůj účel splňují dokonale a navíc nejsou integrované přímo na těla samotných reproduktorů a tak pokud z nějakého zvláštního důvodu podložku nechcete, nemusíte ji lepit.

1-6

Jakmile uslyšíte první tón, pochopíte stejně jako já že DS7 mají skutečnou sílu ozvučit vaši domácnost a to velmi vyváženým a kvalitním zvukem. Hned na první poslech je znatelně cítit jak velký přínos má samostatný subwoofer a jak skvělou volbou je, že se inženýři z Jamo nerozhodli tlačit basy přes reproduktory, ale dávají jim skutečně vyniknout přes samostatný subwoofer. Zvuk je díky setu 2.1 hutný a při každém stylu hudby dokáže nabídnout kvalitní přednes a to zejména díky kvalitnímu subwooferu, který dokáže přes 8″ měnič nabídnout skutečně kvalitní podání basů. Dvojice satelitních reproduktorů se tak stará především o středy a výšky a celý zvuk je díky tomu maximálně vyvážený a hutný. Občas mi připadá, že mají reproduktory trochu klubový nádech, který však jen dokresluje atmosféru poslechu.

Celkový výkon 120W (60W pro subwoofer a 2x30W pro reproduktory) je dostatečný pro ozvučení i větších místností a i při vysoké hlasitosti se neztrácí kvalita. Musím upřímně říct, že me velmi překvapil fakt, že se na výsledném poslechu nijak nepodepisuje použitý plast. Co se mi líbí nejvíc je fakt, že vše hraje stejně dobře. Je jedno jestli si pustíte Eminema nebo Pink Floyd a pak přejdete na Elektro nebo Death Metal. Vše hraje skutečně velmi kvalitně a u žádného hudebního stylu si nebudete připadat ničím ochuzeni. Pokud se podívám na poměr designu, funkcí, kvality zvuku a ceny, myslím si že DS7 jsou v tomto poměru na velmi dobré úrovni a pokud se vám reproduktory líbí designově, pak je mohu jen doporučit. Navíc jsou k dispozici jak v červené, tak i bílé a černé barvě, tudiž si každý vybere.

jamo DS7

Dnes nejčtenější

.