Zavřít reklamu

Nový operační systém společnosti Apple sice ještě není úplně doladěný, už teď však ukazuje své silné stránky. I HomeKit, který je bezesporu skvělým domácím pomocníkem, pár solidních vylepšení obdrží. Nově se bude chovat daleko inteligentněji, než kdy předtím.

Jablečná společnost svou vychytávku vyšperkovala například o inteligentní zapínání světel, které se automaticky rozsvítí při příchodu jakéhokoliv člena rodiny domů. Podobně může fungovat i například klimatizace, která chladí domácnost jen tehdy, když jsou členové rodiny doma, nebo se naopak vypne až po odchodu poslední osoby.

Zajímá vás, jak to vlastně ve vícečlenných rodinách může fungovat? Zcela jednoduše! Nově lze totiž celý proces nastavit tak, aby reagoval na jakýkoliv produkt Apple s HomeKit v domácnosti, který je s ním přidružen.  Pokud tedy máte svou rodinu také „plně kompatibilní“, vůbec nic vám v novém využívání HomeKit nebrání.

Člověk ani nemusí vstát z pohovky

Předposlední věci, která stojí rozhodně za zmínku, je přidání možnosti spustit nějakou akci v domácnosti podle časového nastavení. Pokud jste zvyklí odklápět žaluzie 30 minut po východem slunce, nechte to na HomeKitu. Podobnou věc můžete udělat i se světly, která se naopak rozsvítí 30 minut před západem. Na podobném principu pak funguje například i funkce Konečná událost, která například na určitou dobu v libovolnou hodinu zapne vnitřní ventilátor.

Poslední zajímavá věc je možnost vytvářet jednorázové události, které budou spojeny s konkrétními daty a časy. Tato novinka je určitě vítaným přínosem například v čase dovolených, kdy si různé věci v domácnosti bez problému obstaráte pomocí HomeKitu sami. A i kdyby to měla být taková banalita jako vyvětrání bytu před příjezdem, určitě to váš návrat zpříjemní.

 

Protože jsou novinky pro HomeKit oznámeny jen něco více přes týden, může se dalších pár novinek teprve objevit. I tento výčet je však velmi zajímavým rozšířením této u nás střídmě využívané funkce.

homekit-ios11-fb

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.