Zavřít reklamu

Vsadím se, že screenshot displeje využívá téměř každý z nás. A ačkoliv funguje i na nynějším iOS 10 bez sebemenšího problému, iOS 11 tuto funkci posune zase o kousek dál. Nově totiž přinese možnost editovat screeny ihned po jejich pořízení.

Nemějte obavy, základy zůstávají při starém. Způsob vytváření screenshotů displeje se totiž ani za mák nezměnil. I v iOS 11 ho totiž uděláte přidržením domovského tlačítka a stisknutí Power Buttonu na pravé straně telefonu. To je však to poslední, co se nemění.

Screenshotová revoluce

Nově se totiž ihned po zachycení obrazovky v levém dolním rohu objeví malá miniatura obrazovky. Skrze ní si můžete vybrat, zda chcete screen prohlédnout a upravit, či pokračovat v práci na telefonu.

Pokud se rozhodnete pro prohlížení a úpravu screenshotu ihned po pořízení, stačí zmáčknout již zmíněnou miniaturu obrazovky. Toto gesto vás totiž přesune do speciálního editoru pořízených obrázků, ve kterém si je můžete už přizpůsobit k obrazu svému. Pár gesty můžete screen ořezat, upravit pár tahy štětcem, pera nebo tužky v šesti barvách. Stejně snadno pak přidáte různá vylepšení, jako jsou třeba šipky, bubliny či podpisy. Pomocí lupy pak lze zvýraznit tu část obrázku, kterou považujete za nejdůležitější. Jestli se vám však bude screen zdát dobrý hned po jeho pořízení, můžete ho samozřejmě okamžitě uložit a o více se nestarat.

 

Tyto vylepšení posouvají funkci zachycení obrazovky na úplně jinou úroveň. Vylepšení jsou opravdu rychlá, intuitivní a plynulá. Úpravu tak zvládne opravdu každý za jakékoliv situace. A právě to je tou největší silou této novinky.

screenshots-fb

Dnes nejčtenější

.