Zavřít reklamu

Uživatelé s iCloud účtem při přechodu na systémy iOS 11 a macOS High Sierra budou muset mít dvoufaktorové ověření. Apple tvrdí, že jeho nejpokročilejší zabezpečení účtu je vyžadováno pro použití některých nejnovějších funkcí v operačních systémech, takže už si uživatel nebude moct sám zvolit, zda chce ověření dvoufázové anebo dvoufaktorové, pokud přejde na nejnovější verze.

Apple tento týden začal upozorňovat uživatele, kteří používají dvoufázové ověření, že po upgradu budou migrováni na dvoufaktorové ověření. Ačkoliv jsou oba systémy zabezpečení podobné, dvoufaktorová autentizace je ještě bezpečnější.

Dvoufaktorové zabezpečení, které na produktech Applu funguje od roku 2015, vyžaduje při přihlášení do iCloud účtu na novém zařízení zadání šestimístného kódu. Tento šestimístný kód je odeslán na jiné důvěryhodné zařízení svázané s vaším Apple ID, přičemž na zařízení musí být systémy alespoň ve verzích iOS 9, iOS X EI Capitan, watchOS 2 či tvOS a novější.

Zatímco dvoufázové ověření odešle pouze čtyřmístný kód, a to na jakékoliv zařízení, které přijímá SMS. Co je skvělé na dvoufaktorovém ověření, je to, že umožňuje zobrazit umístění nového zařízení, které se pokouší o přístup k iCloud účtu.

„Pokud si v létě nainstalujete veřejnou betu iOS 11 či macOS High Sierra a splníte základní požadavky, vaše Apple ID se automaticky aktualizuje tak, aby používalo dvoufaktorové ověření,“ vysvětluje Apple v e-mailu pro uživatele. „Toto je naše nejpokročilejší a snadno použitelné zabezpečení účtu a je nutné pro používání některých nových funkcí v iOS, macOS a na iCloud. Po aktualizaci získáte stejnou úroveň zabezpečení, jaká se vám líbí na dvoufázovém ověření, ale zároveň získáte ještě lepší uživatelskou zkušenost. Kontrolní kódy se automaticky zobrazí na vašich důvěryhodných zařízeních při každém přihlášení.“

Prozatím není zcela jasné, zda bude dvoufaktorová autentizace vyžadována u všech uživatelů, kteří přejdou na iOS 11 či macOS High Sierra, nebo bude povinná pouze pro uživatele, kteří už používají dvoufázovou autentizaci.

New iCloud wallpaper FB

Dnes nejčtenější

.