Zavřít reklamu

Řada jablečných A procesorů je již od jejich počátku velmi významným počinem společnosti Apple. Nalezneme je už řadu let v jejich zařízení fungujících na systému iOS. Celý svět si uvědomuje jejich jedinečnost, a proto se čas o času objeví někdo, kdo chce podobně skvělou technologii vyrobit.

Tentokrát přispěchal s touto myšlenkou samotný Google. Ten už dva roky koketuje s myšlenkou vyvinuté vlastních procesorů pro své produkty. Není se čemu divit. Se svými telefony Pixel sklidil ve světě solidní úspěch a s další řadou, která by byla osazena právě vlastními jedinečnými procesory, by mohl přijít boom ještě větší.

Jablečný odborník ve službách Googlu

Web Variety přinesl velmi zajímavou zprávu, která tuto myšlenku upřesňuje ještě daleko více. Podle jejich informací totiž společnost Google najala Manu Gulatiho, bývalého předního vývojáře procesorů z Applu. Ten se podílel už na vývoji procesorů A4 a i řad novějších. Jeho zkušenosti s prací na jablečných produktech jsou však ještě mnohem hlubší. Společnosti přinesl několik patentů a dokonce pomohl vymyslet systém ukládání otisků prstů pro všem velmi známý Touch ID. Určitě mi tedy dáte za pravdu, když řeknu, že tento odborník se skoro třicetiletou praxí v technologickém průmyslu může Googlu přinést opravdu velké věci. Google si je toho moc dobře vědom a proto mu už před dvěma měsíci svěřil vedení vývoje procesorů.

Protože je zatím vývoj Google procesorů v plenkách, nejsou žádné specifické informace dostupné. Dá se ale předpokládat, že při bezproblémovém vývoji, by se nový procesor mohl objevit už v příštím roce ve třetí generace Pixelů. Výroba by pak pravděpodobně proběhla u jiné společnosti, nejpravděpodobnější se zdá varianta výroby u TSMC nebo Samsungu. Dokud však nebudou procesory jako takové na světě a připravené do výroby, jsou všechny takového spekulace předčasné.

Každopádně je tato zpráva velmi zajímavá, a pokud se v budoucnu opravdu dočkáme procesoru, který by byl konkurenceschopný s jablečnými procesory řady A, můžeme čekat velké věci i ze strany Applu. Jablečná společnost by totiž své prvenství v nejlepších procesorech rozhodně nedala zadarmo.

google-pixel-fb

Dnes nejčtenější

.