Zavřít reklamu

Přesně před týdnem představil Apple svůj nový 10,5“ iPad Pro a už nyní jsou na něj sepsány první recenze. Ohlasy jsou zatím opravdu skvělé. Dokonce až tak dobré, že mohou překvapit i samotný Apple.

Web ArsTechnica, který s recenzí přichází, poukazuje na to, že celkový dojem z nového iPadu zatím hodně ovlivňuje iOS, který na něm běží. Nový tablet je totiž vyráběn přesně na míru novému iOS 11, který však vyjde pro všechny uživatele až na podzim a obsahuje celou řadu specifických funkcí právě pro tablet. I tak ale recenzent hovoří o novém iPadu jako o něčem úžasném a iOS 11 na něm pak je opravdovou třešničkou na dortu.

 

Náhrada klasických počítačů

Velikost displeje je podle recenzenta opravdu skvělá a myslí si, že je to přesně ta pravá velikost tabletu. Ve hře je dokonce i spekulace, která hovoří o budoucím zrušení největšího 12,9“ tabletu, protože je zkrátka 10,5“ ideálním a praktickým řešením.

Spousta recenzentů dokonce nový iPad Pro označuje za plnohodnotný počítač. Aby taky ne. Ve sci-fi filmech a knihách se tablety už řadu let používají jako plnohodnotné náhražky počítače a myslím, že 10,5“ iPad Pro přináší přesně ten typ vysněné technologie. Vždyť v dnešní době, která si žádá velkou mobilitu, schopnost pracovat na nejrůznějších místech a plné využívání dotykového potenciálu se může i klasická klávesnice a myš zdát spíš jako archaický přežitek.

Nejlepší displej Applu?

Jestli je něco, co nový tablet nabízí, označováno za opravdu skvělé, je to úžasná obnovovací frekvence displeje. Ta narostla z 60 Hz až na úctyhodných 120 Hz. Může za to technologie ProMotion, která umožňuje plynulejší animace a pohyby na displeji iPadu. Tím Apple docílil lepšího uživatelského zážitku, který je nyní opravdu krásně plynulý. Pohyb je podle recenzentů opravdu hladký a přechody skvělé. Čtení a současné posouvání textu je nyní daleko hezčí pro oči.  Snad se v budoucnu dočkáme podobné technologie i u iPhone a dalších oblíbených jablečných produktů. Web Ars Technica dokonce korunoval nový iPad jako produkt s nejlepším displejem ze všech produktů.

Skvělou věcí je i to, že když iPad nepotřebuje fungovat ve frekvenci 120 Hz, inteligentně ji může snížit až na pouhých 24 Hz a tím znatelně šetřit baterii.

Solidní baterie

Výdrž baterie je téma, které bývá též hojně prodiskutováváno. Všichni recenzenti hovoří o výdrži baterie při plném zatížení v rozmezí osm až devět hodin, což není vůbec špatné. Při běžném užívání se pak samozřejmě dostanete na daleko vyšší cifry. Přesnější informace však s ohledem na krátkou dobu od jeh představení známy nejsou.

Fotoaparát neoslní, ale ani nezklame

I fotoaparát je opravdu moc pěkný, ostatně jako v iPhonu 7. Fotoaparáty jsou totiž skoro stejné. I když fotoaparát fotí opravdu krásně, je možná trošku škoda, že nenabízí portrétové fotografie jako tomu je u iPhone 7 Plus. Duální fotoaparát je však pořád high-end kouskem a proto si ho Apple nejspíš šetří na prémiovější produkty. Kdyby ho nový tablet dostal, pravděpodobně by alespoň z části přebral práci právě zmiňovanému iPhone 7 Plus, což Apple samozřejmě nechce.

Už nyní je tak jasné, že se Apple opět trefil do vkusu obrovského množství lidí a svým novým mistrovským kouskem okouzlil svět. Netroufáme si ani tipovat, jaká vlna nadšení se spustí po uvedení nového iOS 11 na podzim. Pravděpodobně to však přinese novou vlnu úžasu a nadšení. Pokud tedy zvažujete koupi nového tabletu, 10,5“ iPad Pro by pro vás mohl být tím správným řešením.

10-5 iPad Pro FB

Dnes nejčtenější

.