Zavřít reklamu

V pondělí na konferenci se Apple o MacBoocích zmínil skutečně jen v rychlosti. Po boku nového iMacu Pro se totiž jednalo skutečně o minoritní aktualizaci. MacBook a MacBook Pro dostaly jen nové procesory s architekturou Kaby Lake a v případě Pro varianty se změnila dostal nejlevnější model bez Touch Baru 128GB SSD. iFixit se ale rozhodl zjistit, zda se skutečně změnil jen procesor. Proto nový MacBook i MacBook Pro rozebral do posledního šroubku a komponenty porovnal s loňským modelem.

Technici ale potvrdili, že k žádným velkým změnám uvnitř notebooků nedošlo. Nezlepšila se ani opravitelnost produktů, která je více než špatná – oba modely si opět vysloužily 1 bod z 10 možných. Jedinou zásadní změnou je, že 12″ MacBook se dočkal druhé generace klávesnice s křídlovým mechanismem. S tou poprvé přišel loňský MacBook Pro a přináší o něco pohodlnější psaní, zároveň odstraňuje problémy, které měli uživatelé s první generací. Bohužel ale ani druhá generace ještě není dokonalé, protože si za poslední půlrok někteří majitelé MacBooku Pro stěžovali na zasekávání kláves. Mírně se také změnil potisk na klávesách control a option, kde nově spolu s názvem naleznete ikony kláves.

MacBook 2016 vs 2017 keyboard

iFixit ale poznamenává, že spínač klávesnice je nově v obou modelech mírně vylepšený nyní vypadá více jako klasický spínač. Změna však nepřináší žádné vylepšení v odezvě kláves nebo v něčem, co by mohl uživatel poznat, ale pravděpodobně zvyšuje odolnost kláves, tudíž se nyní tak snadno nepoškodí.

2017 MacBook FB

 

Dnes nejčtenější

.