Zavřít reklamu

Nový iOS 11 nabízí spoustu zajímavých funkcí a do podzimu pravděpodobně ještě nějaké přibudou. Už jsme si ukázali skrytý Dark Mode, možnost pořizovat záznam obrazovky, přehrávání skladeb ve formátu FLAC  a spoustu dalšího. Nyní se podařilo objevit další funkci, která se řadí rozhodně mezi ty nejužitečnější. S iOS 11 totiž můžete sdílet heslo pro přístup do vaší Wi-Fi sítě, vše je ale pochopitelně zabezpečené a druhá strana navíc vůbec neví, jak heslo z ní.

Určitě to znáte. Kamarád/ka přijde k vám na návštěvu a chce se připojit na vaší Wi-Fi, aby si neplýtval/a drahocenná mobilní data. Bohužel nezná heslo do vaší sítě, tak vás o něj požádá. Ne každému se ale chce heslo sdělovat a někdy může být naopak složitější, tudíž kamarád/ka se může při jeho zadávání snadno splést a celý proces připojování je tak zbytečně zdlouhavý. S iOS 11 ale všechny tyto nepříjemnosti odpadají.

Pokud se totiž kamarád/ka bude chtít připojit k vaší Wi-Fi síti a ukáže se mu/jí okno pro vyplnění hesla, tak vám jen stačí odemknout iPhone, na jehož obrazovce se automaticky objeví tabulka. Ta v první řadě informuje, jaké iOS zařízení chce heslo k vašemu přístupovému bodu, a zároveň umožňuje heslo na zařízení odeslat. Stačí tak jedno kliknutí, chvilička strpení a druhé zařízení se automaticky připojí na síť, aniž by ve skutečnosti znalo heslo a bylo potřeba jej zadávat.

Funkce má však dvě podmínky. V první řadě je nutné, aby obě zařízení měla nainstalovaný iOS 11. Dále je pak potřeba, aby byla dostatečně blízko sebe. Tím se totiž Apple snaží zamezit neustálému zobrazování okna, pokud se někdo nepovolaný bude snažit neustále připojovat k vaší síti například z chodby pře bytem apod.

iOS 11 FB

zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.