Zavřít reklamu

Každému z nás se asi někdy stalo, že na něj při prohlížení webových stránek vyskočilo okno, které nám z celého srdce blahopřálo v nějaké úžasné výhře. Radost vám mohlo udělat nové auto, skvělá dovolená nebo třeba opravdu pěkný smartphone. A právě třetí varianta se v posledních týdnech opět českým internetem mohutně šíří.

Tvůrci podvodné soutěže se tentokrát rozhodli odměňovat své věrné soutěžící nejnovějšími iPhony 7. Celý podvod navíc převlékly do kabátku společnosti Seznam.cz. Hlavní myšlenka podvodu spočívá v odklikání otázek, na které lze odpovědět jakkoliv, vybrat si svou výhru a zadat telefonní číslo na podvodný web. Na tom je ale malým písmem napsáno, že se zákazník zavazuje platit 99Kč za jednu prémiovou zprávu. To už je samo o sobě vcelku podlé. Podlejší však je, že těch zpráv můžete za den dostat hned několik a tím pádem se můžete za týden dostat klidně do řádu tisíců. A jen tak mimochodem, na nový iPhone se opravdu netěšte. A to dokonce ani v případě, že byste ho snad cenou prémiových esemesek několikrát přeplatili.

Problémová firma už před lety

Celý tento kolotoč podvodů provozuje společnost DIMOCO, která je však českým úřadům už velmi dobře známá. Před pěti lety na ní dokonce podal Český telekomunikační úřad žalobu. Hádejte, kvůli čemu. Samozřejmě v tom opět byly předražené a nevyžádané prémium esemesky. I když je ve světě hrazení některých věcí pomocí této služby poměrně běžné, musí s tím druhá strana souhlasit a službu si objednat. V tomto případě se však všichni poškození jednomyslně shodli na tom, že si žádné služby neobjednali. Ze strany společnosti DIMOCO se tak samozřejmě jednalo o podvodné jednání.

Proto vás důrazně vyzýváme, abyste při takovýchto zvláštních soutěžích a nabídkách vždy zachovali chladnou hlavu a nenechali se takhle jednoduše obalamutit. Určitě si radši vystačíte další měsíc s vaším současným telefonem, než řešit s operátorem nechtěné prémiové zprávy, které vás akorát zruinují.

seznam-podvod-fb

Dnes nejčtenější

.