Zavřít reklamu

První aktualizaci tabletů si Apple odbyl na jaře, kdy představil (staro)nový iPad 2017. Na dnešní Keynote se měly objevit nové modely z řady Pro, o kterých se spekulovalo již několik posledních měsíců. Jak se ukázalo, spekulace byly pravdivé, neboť Apple před pár okamžiky představil nový iPad Pro, resp. všechny jeho varianty. Pojďme se podívat, co si pro nás v Cupertinu představili.

Zcela nový iPad Pro nabídne 10,5″ Retina displej, který je o 20% větší než u 9,7″ modelu, ačkoliv velikost samotného zařízení je téměř totožná, díky značnému zmenšení okolních rámečků. Díky tomuto zvětšení tak nový iPad Pro umožní zobrazení plnohodnotné klávesnice i v portrait režimu. Jak 10,5, tak 12,9″ dostanou nové displeje, které podporují True Tone, WCD, jas 600 nitůHDR. Novinkou je ovšem funkce Pro Motion. V podstatě se jedná o zvýšení zobrazovací frekvence displejů z 60 na 120Hz. Díky tomu tak bude pohyb v rámci systému neuvěřitelně plynulý. Díky Pro Motion se také sníží odezva Apple Pencil na velmi nízkých 20ms. Součástí nové technologie Pro Motion je také variabilní nastavení obnovovací frekvence (tedy jako Freesync/G-Sync na PC).

Nové iPady Pro dostanou nový hardware ve formě čipu A10X, který je tím nejvýkonnějším, co kdy Apple v tabletu uvedl. Nabídne o 30% vyšší výkon cpu, oproti současné generaci, a o 40% vyšší grafický výkon. Novinka nabídne 500x vyšší výkon, než první generace iPadu. K demonstraci výkonu posloužila aplikace Affinity Photo, která se zaměřuje na editaci fotografií (viz. galerie a výroba „filmového plakátu“) a bude k dispozici v následujících několika měsících.

Nový iPad Pro (jak 10,5, tak 12,9″) nabídne také 10 hodinovou výdrž baterie, 12MPx hlavní kameruoptickou stabilizací obrazu, vysokorychlostním senzorem a podporou nahrávání 4K videa. Na přední straně tabletu se nachází 7MPx Face Time kamera. Nové modely disponují podporou USB-C, Fast Charging a samozřejmostí je také přítomnost nových Smart obalů. Co se paměťových konfigurací týče, základní modely budou nově disponovat 64GB paměti, místo současných 32GB. Ceny se budou pohybovat od 649USD za 10,5″ a 799USD za 12,9″ model. O podpoře budoucí verze iOS 11 se snad ani není potřeba zmiňovat.

New 10 iPad Pro 3

 

Pokud vás nový iPad Pro zaujal a budete si jej pořizovat, vás starý můžete nabídnout přímo v našem bazaru

Dnes nejčtenější

.