Zavřít reklamu

Miniaturní reproduktory vestavěné v mobilním telefonu mnohdy nejsou schopny kvalitně nahlas přehrávat hudbu. Chcete-li hudbu z mobilu poslouchat bez sluchátek, pořiďte si externí reproduktor.

Bezdrátové reproduktory značky X-mini z řady Revolution jsou malé a lehké, takže je můžete nosit všude s sebou. Na svou velikost však produkují velmi kvalitní zvuk. My jsme vyzkoušeli modely X-mini Explore a X-mini Explore Plus. Oba se k telefonu připojují prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth a jsou vybaveny vestavěným mikrofonem (lze je tedy použít jako bezdrátovou sadu handsfree).

X-mini Explore

Tento reproduktor má rozměry 57 × 67 × 45 mm a hmotnost 97 g a je tak jedním z nejmenších reproduktorů, jaké můžete mít. Zvuk čtyřcentimetrového tříwattového reproduktoru nás však příjemně překvapil. Pozitivně hodnotíme i robustní kovovou konstrukci a odolnost proti vodě; tento model snese postříkání vodou (odolnost IPX4), mimo jiné díky tomu, že tlačítka i napájecí konektor micro USB jsou pod vrstvou gumy, která obepíná celý obvod válce. Tlačítka jsou tu tři: vypínač, „plus“ a „minus“. Tlačítka se symboly plus a minus slouží k přechodu na další skladbu v pořadí, resp. k návratu na začátek aktuálně přehrávané skladby. K provedení tlačítek směřuje naše výhrada – tlačítka jsou tak nenápadná, že i za dobrého osvětlení je problém je najít (a nelze je ani nahmatat). Baterie v tomto případě stačila na provoz po dobu přes 16 hodin (při připojení pomocí technologie Bluetooth a při nastavené střední hlasitosti).

Specifikace:

info: www.x-mini.cz
reproduktor: ø 40 mm, 3 W
rozhraní: Bluetooth 4.1, micro USB
baterie: 400 mAh / 16:15 hod.
rozměry: 57 × 67 × 45 mm
cena s DPH: 849 Kč

  • X-mini Explore zakoupíte přímo zde (použijte slevový kód ZAVRELMEDIA17)

X-mini Explore Plus

Do kvádru, který je velký přibližně jako běžný smartphone (je o něco menší a o něco tlustší a váží méně než 200 g) se vešly nejen dva čtyřcentimetrové reproduktory, ale i pasivní subwoofer o průměru 5 cm. Zvuk této reprobedýnky je tak o třídu silnější než v případě modelu Explore a vzhledem k velikosti zařízení je překvapivě kvalitní. Dobře znějí hluboké i střední tóny a zkreslení zvuku jsme nezaznamenali ani při nastavení nejvyšší úrovně hlasitosti. I tento model je voděodolný (IPX4) a i jeho se týká naše výtka vůči špatně viditelným tlačítkům. Oproti menšímu modelu je tu navíc konektor (3,5mm stereojack) pro připojení audiokabelu (ten je přibalen), takže ke zdroji zvuku lze tuto reprobedýnku připojit i kabelem. Toto zařízení dokázalo na jedno nabití baterie hrát po dobu 31 hodin (také v tomto případě byl reproduktor připojen k telefonu bezdrátově a nastavena byla střední úroveň hlasitosti). Naměřené časy provozu na jedno nabití baterie nás velmi příjemně překvapily, protože přibližně trojnásobně přesáhly hodnoty, které uvádí výrobce. Tyto časy však berte jako orientační – konkrétní výdrž záleží na tom, jakou hudbu přehráváte a jak nastavíte hlasitost.

Specifikace:

info: www.x-mini.cz
reproduktory: 2× ø 40 mm, subwoofer ø 50 mm; 2× 3 W
rozhraní: Bluetooth 4.0, 3,5mm stereojack, micro USB
baterie: 1 050 mAh / 31:10 hod.
rozměry: 135 × 66 × 26 mm
hmotnost: 194 g
cena s DPH: 1 349 Kč

  • X-mini Explore Plus zakoupíte přímo zde (použijte slevový kód ZAVRELMEDIA17)

Proč koupit:

Tyto bezdrátové reproduktory nabízejí výborný poměr výkonu k velikosti, odolnou konstrukci a elegantní design a velmi dobrou výdrž

Hodnocení (společné pro oba modely): 4/5

  • klady: malé rozměry i hmotnost, odolná kovová konstrukce, elegantní design, voděodolnost
  • zápory: špatně viditelná ovládací tlačítka
exploreoba

Dnes nejčtenější

.