Zavřít reklamu

Tim Cook poslal zaměstnancům společnosti Apple e-mail, ve kterém vyjádřil své zklamání z rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa odstoupit od pařížské dohody o změně klimatu. V e-mailu, který sdílel server BuzzFeed, Tim Cook uvádí, že se snažil přesvědčit prezidenta, aby Spojené státy americké dohodu dodržely, ale nestačilo to. Dále připomíná závazek společnosti Apple snížit dopad na životní prostředí prostřednictvím obnovitelné energie a eventuálního dodavatelského řetězce s uzavřenou smyčkou.

„Týme,

vím, že mnozí z vás sdílí zklamání s rozhodnutím Bílého domu, který stahuje Spojené státy z pařížské dohody o změně klimatu. V úterý jsem mluvil s prezidentem Trumpem a snažil jsem se ho přesvědčit, aby udržel USA v dohodě. Ale to nestačilo.

Změna klimatu je realita a my všichni jsme zodpovědní za to, abychom proti ní bojovali. Chci vás ujistit, že dnešní vývoj nebude mít vliv na úsilí společnosti Apple, která chce chránit životní prostředí. K napájení všech našich operací používáme obnovitelnou energii, což věříme, že je příkladem něčeho, co je pro naši planetu dobré a má také dobrý obchodní smysl.

Budeme pokračovat v práci na ambiciózních cílech dodavatelského řetězce s uzavřenou smyčkou a nakonec zastavíme těžbu nových materiálů. Samozřejmě, že budeme pokračovat ve spolupráci s našimi dodavateli, abychom jim pomohli používat čistou energii pro jejich podniky. A budeme se i nadále snažit, abychom toho udělali ještě více. Vzhledem k tomu, že děláme dobrou práci, kterou dělá bezpočet dalších lidí na celém světě, existuje spousta důvodů, abychom byli optimisty ohledně budoucnosti naší planety.

Našim posláním vždy bylo opustit lepší svět, než na který jsme přišli. Nikdy se nezměníme, protože víme, že budoucí generace na nás závisí.

Vaše práce je dnes stejně důležitá jako kdykoliv jindy. Děkujeme za vaše odhodlání dělat každý den rozdíly.

Tim“

Tim Cook, který sdílel své zklamání i na Twitteru, se stal jedním z mnoha technologických lídrů, kteří se pokoušeli přesvědčit Donalda Trumpa, aby USA nevyřadil z pařížské dohody o změně klimatu, ale prezident ve čtvrtek oznámil, že USA od dohody skutečně odstupuje.

Mark Zuckerberg, CEO Facebooku, řekl, že odstoupení od dohody ohrožuje budoucnost našich dětí. Dokonce i Sundar Pichai, CEO Googlu, uvedl, že je tímto rozhodnutím zklamán. A k situaci se vyjádřil i Elon Musk, CEO Tesly, který řekl, že udělal všechno, co mohl, aby přesvědčil prezidenta zůstat v dohodě.

Bob Iger, CEO Disney, poté, co prezident oznámil odstoupení od smlouvy, rezignoval z prezidentské rady. Marc Benioff, CEO Salesforce, prohlásil, že společnost zdvojnásobí své úsilí v boji proti změně klimatu.

Tim Cook fb

Dnes nejčtenější

.