Zavřít reklamu

V převážně amerických domácnostech se krom jablečných televizí a počítačů nejspíš velmi brzo objeví i dlouho očekávný Siri Speaker. Agentura Bloomberg totiž získala zajímavé informace od svých zdrojů z výrobních závodů Applu, kde prý v posledních dnech začala výroba právě nové Siri. Je tedy pravděpodobné, že ji Apple představí už za pět dní na WWDC a za pár týdnů ji i začne distribuovat.

Novinka od Applu by měla předčit své konkurenty z řad Google Echa a Amazon Alexy svou inteligencí a skvělou prostorovou technologií zvuku. Navíc její propojení s produkty Apple by uživatelům mělo naskýtat opět velké ulehčení všedního života. Podle zdrojů by se totiž měl Siri Speaker stát jakýmsi jádrem domácnosti, který bude všechno propojovat. Zda se tato novinka však uchytne a bude sloužit přesně tak, jak Apple zamýšlí, je však otázkou.

Prototyp už od minulého roku

Výroby Siri Speakru se zhostila společnost Inventec, která má na svědomí už třeba produkci AirPods. Někteří zaměstnanci Applu už prý několik měsíců testují své inteligentní asistentky ve svých domácnostech. Díky tomu se podařilo podle všeho vyladit hodně mušek a do prodeje půjde opravdu kvalitní produkt.

Pokročilá akustická technologie poskytne asistente oproti jejím konkurentům obrovskou výhodu. Její hlas by totiž měl být o poznání ostřejší a kvalitnější. Apple dokonce zvažoval automatické přizpůsobení zvuku v závislosti na akustických změnách v místnosti. Zřejmě od této zajímavé novinky však upustil, ostatně stejně tomu je i u displeje. Podle zdrojů by jím Siri disponovat neměla.

Asistentka od Apple by měla podle všeho podporovat i aplikace třetích stran. Mělo by tak jít třeba objednávat pizzu nebo posílat zprávy přes WhatsApp nebo Messenger jen pár slovy.

Siri speaker concept FB

Dnes nejčtenější

.