Zavřít reklamu

Severokorejská společnost Ryonghung údajně uvedla na trh tablet s názvem iPad, čímž uvedla do oběhu výrobek neoprávněně označený ochrannou známkou, ke které přísluší výhradní právo cupertinské společnosti. Severokorejský výrobce představil zařízení s čtyřjádrovým 1,2GHz procesorem, 1GB RAM a 8GB pamětí. Dále disponuje klávesnicí a HDMI, což jsou u iPadu od Applu placené doplňky.

Společnost Ryonghung prozradila, že tablet má k dispozici více než 40 aplikací, přičemž některé z nich se musí načítat přes SD kartu. Dokonce má funkci připojení k síti, avšak uživatelé v Severní Koreji jsou povinni být na vysoce omezeném intranetu. Gizmodo poznamenal, že zařízení se podobá tabletům s Androidem, které se objevily v severokorejských obchodech už v roce 2013.

Ve skutečnosti se v zemi už objevily napodobeniny výrobků od Applu, jako například kopie iMacu s operačním systémem Red Star 3.0 podobajícím se systému OS X.

Už v minulosti se Apple soudil s firmami, které používaly název iPad. Ale nyní je nepravděpodobné, že by Apple ztrácel čas soudní bitvou se společností Ryonghung. Důvodem je, že severokorejský iPad nijak neohrozí prodeje skutečných iPadů a nepoškodí značku po celém světě.

ryonghung ipad fb

Zdroj: Apple Insider

Dnes nejčtenější

.