Zavřít reklamu

Výroba iPhonu 8 by se měla touto dobou pomalu ale jistě rozjíždět. Na nějaké velké změny je tak už pozdě a to jak v případě designu, tak v případě dodavatelů jednotlivých komponent. Jednou z nejdiskutovanějších bude v letošním iPhonu displej, který bude vůbec poprvé v historii značky vyroben OLED technologií. Pro letošní iPhone 8 bude displeje dodávat pouze Samsung, od příštího roku by to však mohlo být jiné. Objevují se informace o tom, že má o tuto zakázku zájem další velký hráč, a to společnost LG.

Korejský zpravodajský server ET News přišel s informací, že LG investuje nemalé peníze do toho, aby se o tento lukrativní kontrakt mohli od příštího roku poprat také. Investice údajně putují do vybudování potřebné infrastruktury a výrobních kapacit. Společnost prý dlouhodobě mění strategii a místo panelů pro televize, se chystají soustředit na panely pro mobilní telefony.

Do nové továrny ve městě Paju, mají přitéci investice v hodnotě více než 3,5 miliardy dolarů. Měly by se zde vyrábět klasické i flexibilní OLED panely, a to již od příštího roku. S tímto zázemím se bude moci LG zcela jistě ucházet o post dalšího dodavatele displejů pro Apple. Bylo by ovšem naivní si myslet, že LG investuje takovéto částky pouze s nadějí, že si je vybere zrovna Apple. Vedení společnosti předpokládá, že na OLED displeje přestoupí také značná část čínských výrobců, tudíž bude o tento typ panelů v budoucnu obrovský zájem. I bez ohledu na Apple.

5-inch-Plastic-OLED_1

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.