Zavřít reklamu

Pokud sledujete dění v oblasti hardwaru, nejsou pro vás velkohubá prohlášení Intelu, o nárůstu výkonu jejich procesorů žádnou neznámou. Děje se to v podstatě už od starých dobrých procesorů z rodiny Sandy Bridge. Intel vždy tvrdí, jak dosáhl meziročního nárůstu ve výkonu o 20/25/30%, ve finále je to v praxi procent 5. To samé nás očividně čeká nyní. Během konference, kterou Intel hostil v průběhu právě probíhajícího Computexu, zástupci společnosti tvrdili, že nadcházející architektura Coffee Lake nabídne až o 30% vyšší výkon, než současné generace.

Procesory z rodiny Coffee Lake si mají polepšit až o 30% vzhledem k současné generaci z rodiny Kaby Lake. Ukázaly to prý poslední testy…Tato nová generace procesorů by se, dle zahraničních zdrojů, měla objevit jak v 12″ MacBooku, tak v MacBooku Pro.

Benchmark probíhal za pomocí nástroje SYSmark 2014 a stál proti sobě současný procesor i7 7500U (2,7/3,5GHz) a nový, nejmenovaný čtyřjádrový procesor i7 o nespecifikované frekvenci. Jediné co se ví, je hodnota Turbo Boost, která by měla činit 4GHz. V obou případech se jedná o 15W procesory.

Procesory architektury Coffee Lake, by měly být k dispozici výrobcům notebooků již v druhé polovině letošního roku. Je tedy otázkou, jak na tento nástup zareaguje Apple. Podle posledních informací by měl představit aktualizované MacBooky již za pár dní, na konferenci WWDC. Pokud se tak stane, nedá se očekávat, že by se v zimě objevila další aktualizace. Pokud však Apple příští týden žádné aktualizované notebooky nepředstaví, vize podzimní/zimní aktualizace a přeskočení 7. generace Kaby Lake, je vcelku pravděpodobná.

Intel-Processor FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.