Zavřít reklamu

Apple v roce 2009 získal patent na virtuální klávesnici na MacBook. Dnes zveřejněná pokračovací patentová přihláška ukazuje, že cupertinská společnost stále na virtuální klávesnici pracuje. Apple už představil systém, na kterém bude virtuální klávesnice pracovat, u nejnovějšího modelu MacBook Pro v podobě Touch Baru. Podle všeho Patently Apple ilustroval schémata do patentové přihlášky pomocí zařízení Lenovo Yoga Book. Ve skutečnosti se jedná o obří Touch Bar, který nahradí fyzickou klávesnici.

Pokud používáte MacBook převážně ke psaní či programování, potom byste nebyli s virtuální klávesnicí příliš spokojeni. Ale je velice nepravděpodobné, že by Apple zavedl virtuální klávesnici u všech svých modelů.

Apple koupil startup Sonder, jehož hlavním produktem byla klávesnice využívající e-ink technologii. Cupertinská společnost tak pracuje na klávesnici Magic Keyboard, na které by každá klávesa byla v podstatě malý e-ink displej. A díky tomu by bylo možné nastavit znaky na každé klávese. Dokonce existují složitější dynamické systémy pro klávesy, jako používá například Stream Deck od společnosti Elgato. U této klávesnice má každá pohybující se klávesa plně barevný LCD displej.

Dlouhodobým plánem Applu je vyvinout pro MacBook nějakou formu dynamické klávesnice. Pokud by bylo možné přizpůsobit klávesnici pro každou aplikaci, potom by to mělo obrovský přínos.

Jestliže však psaní na MacBoocích zůstává hlavní vstupní metodou, potom je otázkou, zda je virtuální klávesnice skutečně to pravé ořechové.

virtualni klavesnice fb

Dnes nejčtenější

.