Zavřít reklamu

Společnost DJI, která se zabývá výrobou špičkových dronů, včera představila svůj nejnovější přírůstek do rodiny nabízených produktů. Jedná se o maličký osobní dron DJI Spark, který by měl zaujmout začínající a amatérské piloty. Dle společnosti by se mělo jednat o nejmenší, nejchytřejší a nejjednodušší dron, který byl doposud představen a jeho hlavní náplní by mělo být zachycení momentů, na které jsou velké stroje nepraktické a komplikované. Cena by se měla pohybovat kolem 500 dolarů.

Dron je možné, vzhledem k jeho velikosti, vypouštět z dlaně ruky. Na jeho ovládání nepotřebujete smartphone, postačí vám gesta rukou, kterými stroj navádíte. Zamávání posune dron o 3 metry dozadu, zatímco jiné gesto vyvolá režim focení. Pro přivolání je potřeba mávat oběma rukama nad hlavou a následně nastavit dlaň, aby měl Spark kde přistát.

Klasický režim ovládání, za pomoci telefonu, je samozřejmě také k dispozici. Dosah ovládání je v tomto režimu zhruba 100 metrů. Pokud vy vám to nestačilo, je možné zakoupit vylepšený ovládací set, který nabízí zvýšení signálu, díky čemu se dosah zvýší na slušné dva kilometry.

Novinkou je funkce QuickShot Intelligent Flight, díky které vás dokáže dron minutu sledovat a nahrávat, klip následně sestříhá doprovodná aplikace, která jej dokáže publikovat na sociálních sítích.

Dron je, vzhledem ke svému primárnímu použití, velmi subtilní. Váží zhruba 300 gramů a ve vzduchu vydrží až 16 minut. Je poháněn vyměnitelnými bateriemi, které se dají nabíjet skrze microUSB konektor. DJI chce s touto novinku nabídnout také rozšířené možnosti individualizace, objeví se tedy hned několik barevných variant a doplňků. Součástí dronu je 12MPx kamera, která dokáže nahrávat 1080/30 video. Samozřejmostí jsou také některé pokročilé režimy z „dospělých“ DJI dronů, jako například TapFly, ActiveTrack apod.

Dron disponuje dvojicí GPS a GLONASS senzorů, rozpoznávacím 3D systémem a vizuálním pozičním systémem s dosahem až 90 metrů. Funkce Return to Home je samozřejmostí. DJI Spark si můžete předobjednat zde, vyřizování objednávek začne v červnu.

content_DJI_Spark_Ocean

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.