Zavřít reklamu

Jak odeslat fotky v aplikaci Zprávy na iOS? Tato na první pohled primitivní otázka skrývá řešení, které jistě nezná každý z nás. Aplikace dostala s příchodem iOS 10, velké množství nových funkcí a částečně i nový vzhled. Tyto změny mohly přinést do původního jednoduchého užívání zmatek. Pokud se však s novým ovládáním dostatečně seznámíme, stane se nakonec ještě efektivnějším. Například jste určitě alespoň jednou odesílali fotku pomocí této základní systémové aplikace. V nejnovější verzi softwaru se při pokusu o sdílení fotky zobrazí pouze minifotoaparát a řádek s výběrem naposledy pořízených fotek. Tuto situaci znázorňuje níže přiložený obrázek.

send-photo-messages-4

Bezpochyby mi dáte za pravdu, že vyfotit pěkný obrázek pomocí zmiňovaného minifotoaparátu prostě nelze nebo je to alespoň velmi obtížné. Stejně tak je složité v takovémto zobrazení hledat fotku, která byla pořízena před velmi dlouhou dobou. Jak tedy tento postup sdílení fotky obejít? Na to odpoví dnešní návod. Samozřejmě pro některé bude význam následujících řádků již běžnou rutinou, doufám však, že neznalým této skryté funkce bude naopak užitečným zpříjemněním práce s aplikací Zprávy. Pusťme se tedy do toho.

Jak nafotit a odeslat fotky v aplikaci Zprávy

Přirozeně bychom mohli fotku vyfotit přes klasickou aplikaci Fotoaparát, a poté ji odeslat z aplikace Fotky pomocí volby sdílení. Tento postup je ale poněkud zdlouhavý a nevyhovuje našemu přesnému zadání, tím je nafotit a odeslat fotku přímo z aplikace Zprávy.

Celé kouzlo je vlastně velice jednoduché. Postup pro vyfocení nové fotky i pro vybrání stávajícího obrázku z galerie je velmi podobný.

  1. Otevřete aplikaci Zprávy.
  2. Vytvořte novou zprávu nebo otevřete předchozí konverzaci.
  3. Klepněte na malou ikonu fotoaparátu u levého okraje obrazovky. Tento krok může předcházet kliknutí na ikonu šipky nacházející se vlevo od textového pole.
  4. Zobrazí se již zmiňované rozpoložení minifotoaparátu a malého množství fotek. Prstem přejeďte zleva doprava. Případně můžete kliknout i na šipku v levém spodním okraji.
  5. Zobrazí se dvě tlačítka. První odkazující na plnohodnotný fotoaparát a druhé otevře fotogalerii.
  6. Další postup už bude velmi jednoduchý. V prvním případě stačí vyfotit a potvrdit v druhém případě nalézt požadovanou fotku v galerii a též potvrdit.

 

send-photo-messages-fb

Dnes nejčtenější

.