Zavřít reklamu

Jste milovníci outdoorových sportů a rádi si své výkony natáčíte, abyste se pak mohli mezi kamarády chlubit? Pokud ano, následující řádky vás určitě zaujmou. Společnost Garmin totiž svůj repertoár akčních kamer rozšířila o novou 360° vysoce odolnou hračku. Jmenuje se Garmin VIRB 360 a svými funkcemi se vyrovná nebo dokonce překoná všechny doposud prodávané konkurenty. Model od Garminu by měl stát $799 a pravděpodobně se začne prodávat už příští měsíc.

VIRB 360 nahrává sférické video, které uživateli při přehrávání umožňuje otáčet se takřka do všech možný stran. Tuto funkci znáte určitě z Facebooku, na kterém se čas od času objeví takováto fotografie. Pohled na fotografii se mění v závislosti na rotaci či naklánění displaye. No a teď si přesně tohle představte u videa. Docela jízda, nemyslíte? Skvělé záběry by měly zajistit kvalitní objektivy, které dokážou vytvářet až 15 Mpix fotografie a zajistí tak opravdu kvalitní videa.

Ke kvalitnímu videu patří i kvalitní zvuk. Ten je u produktu zajištěn hned čtyřmi zabudovanými mikrofony, které zachycují zvuk v celých 360° snímání. Samozřejmostí je i automatická stabilizace obrazu a dokonce i živé vysílání, které je kompatibilní s YouTube a Facebookem. Kamerka by při plném zatížení měla vydržet zhruba hodinu. Různými nastaveními a volbami režimů však lze docílit výdrže podstatně delší.

Změří vám rychlost, ujetou vzdálenost a dokonce i výšku výskoku

Pokud jste si doposud mysleli, že se produkt nikterak neliší od ostatních kamer, měli jste pravdu. Největším primem, na který společnost bezesporu sází, je funkce měření rychlosti, nadmořské výšky, ujeté vzdálenosti a podobných vychytávek, které při svých sportovních výkonech či horských túrách určitě oceníte. Podle dostupných informací by dokonce neměl dělat problém ani výpočet výšky výskoku či délka letu. Samozřejmostí je také vestavěná GPS a GLONASS (globální družicový polohový systém), která vám v případě potíží zajistí rychlé nalezení. Zajištěna je i kompatibilita s doplňky měřícími tepovou frekvenci, které též společnost Garmin vyrábí. Všechna tato data mohou být zaznamenána v nahrávaném videu a doplnit ho tak o zajímavé statistiky.

Budou však všechny tyto funkce stačit na to, aby tato nová hračka prorazila na rozjetém trhu? Těžko říct. Minimálně funkce statistik je určitě velmi zajímavá a rozhodně využitelná. Pokud to však někdo dokáže oželit, sežene krásné kamery s podobnými funkcemi za poloviční cenu. GPS a podobné vymoženosti v nich však budete hledat marně. Rozhodnutí je tedy na vás.

garmin-fb

Dnes nejčtenější

.