Zavřít reklamu

V prvním čtvrtletí letošního roku prodeje iPhonů meziročně klesly, nicméně na klíčových trzích prodeje rostou. Podle nových dat se během prvních měsíců letošního roku snížily prodeje pouze v Číně a Japonsku. Jedním z nejoblíbenějších smartphonů se stal iPhone 7, protože poskytuje přívětivé vlastnosti, jako je odolnost vůči vodě a stereo reproduktory. Ale spotřebitelé jsou stále náročnější, co se týká iPhonů.

Podle nejnovějších údajů z Kantar Worldpanel prodeje iPhonů v průběhu prvního kvartálu tohoto roku meziročně vzrostly ve Velké Británii (5,6 procent), Spojených státech (5,2 procent) i Austrálii (3,8 procent). Pouze na čínském a japonském trhu byl zaznamenán pokles. V Číně měl iPhone pouze 12,4procetní podíl na trhu se smartphony, což je nejméně od roku 2014.

Jedinému modelu, jemuž se na čínském trhu skutečně dařilo, byl iPhone 7 Plus. Stal se nejprodávanějším smartphonem na trhu, přičemž představoval 3,8 procent ze všech prodaných zařízeních v zemi. Očekává se, že čísla ke konci roku porostou, protože Apple představí novou generaci svých vlajkových lodí. Vedle výročního modelu má vydat ještě upgradované verze iPhonu 7 a 7 Plus. Podle nedávného průzkumu se chystá až 92 procent lidí během následujících 12 měsíců koupit nový iPhone.

iPhone apps 17 FB

Dnes nejčtenější

.