Zavřít reklamu

V posledních týdnech vás doslova bombardujeme různými rendery a zákulisními informacemi o chystaném iPhone 8. Protože na tento rok připadá desáté výročí odhalení prvního iPhone (iPhone 2G, rok 2007), celý svět od tohoto jubilea očekává velké věci. I samotný Apple s největší pravděpodobností tuto událost hodlá využít a představí uživatelům svůj prémiový model. O tomto modelu se už v minulosti spekulovalo a některé jeho prvky se očekávaly už u příležitosti představení iPhone 7 minulý rok.

Situace se však vyvinula nakonec jinak a kompletního přepracování se dočká až model iPhone 8. Ten by měl podle všeho doplnit letošní mobilní flotilu Applu a zařadit se tak po bok vylepšeného iPhone 7S a iPhone 7S Plus.

Všechny informace o chystaných produktech jsou zatím v rovině spekulací a nikdo není schopen zaručit pravdivé údaje. Podle nejlepších světových analytiků se však dá předpokládat zcela nová velikost telefonu. Mezi smartphony s úhlopříčkami 4,7“ a 5,5“ by se měl zařadit i jeden 5“.

Co se týká displaye a otázky Home Buttonu, informace se též hodně rozchází. Co se však dá s téměř stoprocentní jistotou říci je to, že prémiový iPhone dostane OLED display, kterým se doposud žádný jeho předchůdce chlubit nemohl. Otázkou ale zůstává, jak bude řešen Home Button a celkově konstrukce telefonu.

Mluví zdroje z Foxconnu pravdu?

Nejnovější informace, které na svůj Twitter pověsil Benjamin Geskin, nám potvrzují tři velikosti iPhonů – 4,7“, 5“ a 5,5“. Geskin má vcelku důvěryhodné zdroje uvnitř Foxconnu a proto se dají informace zprostředkovávané ním brát za pravdivé.

 

U prostředního krytu, který dozajista patří iPhonu 8, můžeme vidět vertikálně orientovaný duální fotoaparát. Další věcí, kterou můžeme z obrázku vypozorovat je, že na zádech krytu není žádný otvor pro případný Touch ID. Ten se měl podle některých spekulací objevit kvůli novému displayi právě na zádech. Takovéto řešení Touch ID se však na veřejnosti setkalo s vlnou kritiky a pokud Apple opravdu nic podobného nepřinese, jeho zákazníkům spadne obrovský kámen ze srdce.

Ze zbývajících dvou krytů už bohužel nic vyčíst nelze. Kryt na iPhone 7S Plus se zdá být úplně standardní a kryt na 7S též. U druhé varianty by v úvahu připadala možnost duálního fotoaparátu, o němž se též vcelku živě spekulovalo. Z těchto obrázků to ale opravdu rozluštitelné není a nezbývá nic jiného, než si počkat na představení telefonu.

iPhone 8 no bezels fb

Dnes nejčtenější

.