Zavřít reklamu

Je to necelý měsíc, co jsme vás informovali o tom, že by se do Evropy mohl rozšířit zákaz o přinášení a používání laptopů a tabletů na palubách letadel, které pendlují mezi Evropou a Spojenými státy. Původní zákaz z března letošního roku, se vztahoval na 10 specifických letišť. To se mělo následně rozšířit na velká letiště v Evropě a Velké Británii. BBC však dnes přišla s novou informací, podle které by měl být tento zákaz smeten ze stolu. Na zrušení se prý dohodli jak zástupci USA, tak zástupci Evropské Unie. Plánovaný zákaz by údajně bezpečnostní situaci nijak neovlivnil.

Proti tomuto zákazu se ohání značná část letových bezpečnostních expertů. Pokud by se tento zákaz rozšířil na více frekventovaných letišť, zvyšovalo by se riziko plynoucí z uskladnění elektronických zařízení v zavazadlovém prostoru letadel. V případě potenciální exploze lithiových baterií by tak mohla nastat velmi závažná situace, o které by se však během letu nikdo nedozvěděl. Minimálně do doby, než by bylo pozdě.

Zatím to tedy vypadá, že vám tablety a laptopy nikdo nezakáže a na palubu si je budete moci brát tak, jak na to jste zvyklí. Podle zpráv BBC je sice tento zákaz momentálně zažehnán, stále se však zvažují některé další postupy.

iphone plane flight

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.