Zavřít reklamu

Apple se chystá vydat nové dluhopisy denominované v eurech, přičemž podrobnější informace cupertinská společnost upřesní až později. Doposud nejsou známa klíčová fakta, jako jsou úrokové sazby, datum splatnosti či očekávané výnosy. Manažery emisí jsou společnosti Barclays, Goldman Sachs a Deutsche Bank.

Celkový objem emise je odhadován na 7 miliard dolarů se splatností v letech 2020 až 2027. Vzhledem k příznivým podmínkám na evropském trhu se cupertinská společnost rozhodla vydat další dluhopisy pro získání prostředků na odkup vlastních akcií a výplatu dividend v rámci programu přerozdělování hotovosti akcionářům, dále na financování provozního kapitálu, akvizic a splátek současných dluhů. Apple při zveřejnění finančních výsledků za druhé fiskální období také oznámil, že navyšuje svůj program na přerozdělování hotovosti akcionářům na 300 miliard dolarů.

Apple by teoreticky mohl pokrýt například výplaty dividend a své dluhy, které jsou momentálně ve výši 98 miliard, svými obrovskými finančními rezervami, které momentálně činí 256,8 miliard dolarů, ale většina hotovosti se nachází mimo USA. Apple odmítl repatriaci peněz.

Apple Store green logo FB

Dnes nejčtenější

.