Zavřít reklamu

Fanoušci klasické RPG šermovačky Zelda můžou začít jásat! O víkendu totiž přišel deník The Wall Street Journal s informací, že právě tato hra by se měla v příštím roce objevit na iOS a Androidu. Společnost Nintendo, která vlastní její licenci, už by prý na hře měla usilovně pracovat.

Hra, kterou designovalo stejné studio jako mobilního Super Maria Run nebo Fire Emblem Heroes, se tak konečně po letech čekání představí i v mobilní verzi. Bude to však již podruhé, co se Zelda dočkala přepracování do dotykového formátu. Po jejím znovuzrození v herním světě a obrovském úspěchu ji totiž Nintendo vydalo i pro svou novou konzoli, která má integrovaný dotykový panel.

Obrovská očekávání

Přesnější informace zatím sice světlo světa nespatřily. Přesto však tato informace vzbudila obrovskou vlnu nadšení u samotných hráčů. A pokud se vývojářům povede využít všechen potenciál dotykového ovládání, čímž by poskytly hráčům opravdu úžasný RPG zážitek bez jakýchkoliv zábran, dočkáme se opravdové senzace. RPG se totiž stávají hlavně v posledních letech žádaným artiklem. Ostatně tituly jako Oceanhorn, Final Fantasy VII nebo Chaos Rings II zažívají po uvedení na mobilní platformu zlaté časy. Dotykové ovládání u nich totiž nabízí zážitek srovnatelný s konzolemi. Hodně titulů je navíc dostupných pouze na konzolích. Proto si uvedením do mobilního světa určitě najdou další miliony fanoušků, kteří se ke konzolím doposud nedostali.

Zelda si své fanoušky ve světě získala hlavně obrovským otevřeným světem, milou grafikou, sympatickými postavami a zábavným příběhem. Není proto divu, že její pokračování na konzoli přibývají jako na běžícím pásu. Kupodivu jsou ale vždy opravdu kvalitním mistrovským dílem, které dokáže překvapit něčím novým. Zelda není totiž  jen obyčejná hra typu doběhni, přines, zabij, ale hra, u které hráč musí opravdu přemýšlet. Hra ho za to odmění určitými výhodami, které obdrží právě jen za důmyslná řešení úkolů. Nintendo sice doposud nepotvrdilo žádnou informaci o příchodu Zeldy na mobilní platformy, nicméně ji publikoval velmi věrohodný zdroj a proto si myslíme, že není důvod k pochybám.

Legend-of-Zelda-iOS-fb

Dnes nejčtenější

.