Zavřít reklamu

Společnosti Apple bylo dnes uznáno americkým patentovým úřadem několik velmi zajímavých patentů. Dva z nich se týkají technologií využitých v mobilních telefonech. V tomto případě se jedná o patenty, které by se mohly objevit v praxi již na podzim, s představením nového iPhonu (ať už půjde o iPhone 8, X atd.). Jedná se o patent týkající se bezrámečkové obrazovky a druhý, který řeší snímač otisku prstů integrovaný do displeje.

První z jmenovaných patentů má vágní název „Zmenšování okrajových částí zařízení“. Popisuje vesměs placatý displej telefonu, který se po stranách zaobluje a vytváří tak bezrámečkový efekt, čímž zároveň zvyšuje maximální použitelnou plochu displeje. Okrajové části by měly disponovat stejnými senzorickými prvky, jako ostatní plocha. Například 3D Touch by tak měl fungovat i po stranách displeje.

Druhý patent se zaměřuje na senzoriku a jedná se o další patent v řadě, který pracuje s využitím Touch ID integrovaným v displeji telefonu. Dnes uznaný patent hovoří o řešení, díky kterému bude možné snímat otisky prstů z jakéhokoliv místa na displeji telefonu. Uživatelé by tak nemuseli kvůli autorizaci přehmatávat svými prsty, ale systém by dokázal přečíst otisk během běžného používání. Výrazně by to tak urychlilo a usnadnilo zadávání tohoto identifikačního znaku.

iPhone 8 Touch ID everywhere FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.