Zavřít reklamu

Podle nových informací, se kterými přišel server The Information to vypadá, že Apple konečně zaujal pevný postoj k tomu, jak budou vyvíjet svou plánovanou video produkci. V posledních měsících se o této činnosti hovoří poměrně často, vždy se ovšem zdálo, že Apple pořádně neví, co vlastně chtějí. Chvíli to vypadalo, že bude kupovat Holywoodské studio, poté se zase spekulovalo o vlastním video obsahu ala Netflix. Žádné konkrétní informace se však neobjevily. Nyní to vypadá, že se celkový stav věci ustálil a společnost zaujala pevnou strategii.

Jedním ze žhavých kandidátů na tuto novou pozici by měl být bývalý programový ředitel z HBO, Michael Lombardo. Se zástupci Cupertinské společnosti se prý již sešel. Vytvoření této pozice, a následné přijetí takto zkušeného člověka, má vyslat jasný signál do Holywoodu a branže obecně, že se Apple chystá vstoupit na tento trh. A že to myslí vážně.

Lombardo na své pozici v HBO působil od roku 2007 a skončil loni. Právě pod ním tak vznikly hity jako Game of Thrones, Silicon Valley, True Blood apod. V současné době segment starající se o video obsah řídí Eddy Cue a Jimmy Iovine, dá se ovšem očekávat, že až s nasazením profesionála se začnou věci pohybovat kupředu.

apple-tv-4-watching-movies-lifestyle-001

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.