Zavřít reklamu

Přední analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities tvrdí, že domácí asistentka Siri bude mít dotykový displej stejně jako nedávno představená domácí asistentka Echo Show od Amazonu. Analytik poznamenal, že inteligentní reproduktor cupertinské společnosti bude mít „touch panel“, nicméně dále nerozvedl, zda se bude nacházet na obrazovce, nebo se bude jednat o nějaké jednodušší dotykové rozhraní.

Ming-Chi Kuo vydal tuto zprávu krátce poté, co Phil Schiller z Applu mluvil o výhodách, které má obrazovka na zařízení řízeném hlasem. „Existuje spousta situací, kdy je hlasový asistent opravdu přínosný, ale to neznamená, že nepotřebuje obrazovku. Nemyslím si, že domácí asistent bez obrazovky je vyhovující,“ řekl Phil Schiller v nedávném rozhovoru.

Amazon v minulém týdnu spustil předobjednávky na svůj produkt Echo Show, který stojí 229,99 dolarů. Domácí asistentka Echo Show nabízí obvyklé funkce inteligentního reproduktoru, ale navíc má ještě obrazovku pro videohovory, videobriefingy, přehrávání videí na YouTube či zobrazení textů k hudbě ve stylu karaoke. Podle analytika by Apple mohl představit domácí asistentku Siri, která by se Echo Show výrazně podobala.

Apple by měl domácí asistentku představit už příští měsíc na konferenci WWDC. Cupertinská společnost začala na inteligentním reproduktoru pracovat před dvěma lety, přičemž podle některých zpráv by měl dokonce rozpoznávat obličej, aby dokázal identifikovat více uživatelů.

V dubnu Sonny Dickson zveřejnil na Twitteru informace o tom, že zařízení už je dokončeno a že by mělo být na trh uvedeno pod názvem Siri/AirPlay. Dále prozradil, že produkt bude mít vlastní verzi iOS a že bude mít vestavěnou určitou formu Beats technologie.

amazon echo show fb

Dnes nejčtenější

.