Zavřít reklamu

Zamilovali jste si velikost iPadu Mini 4? Pokud ano, možná vás následující řádky opravu zarmoutí. Podle zdrojů, které citoval web BGR, s jeho novou verzí počítat nemůžeme a zřejmě brzy skončí i prodej verze staré.

Apple iPad mini, který byl poprvé představený v roce 2012, byl vítanou alternativou k mnohem většímu, tlustšímu a těžšímu 9,7“ iPadu. Tehdy ještě žádný iPhone Plus s 5,5“ displayem neexistoval a proto se právě iPad mini se svými 7,9“ stal vítaným společníkem pro uživatele, kteří upřednostňují kompaktní rozměry produktů. Díky svým rozměrům bylo jeho využívání skvělou volbou například pro lehčí čtení či procházení webů. Apple však před časem představil novou vlajkovou loď mezi iPady – iPad Pro. Ten doposud prodával ve velikostech 9,7“ a 12,9“. Letos v létě k těmto velikostem pravděpodobně přibude i nový 10,5“. Tímto krokem Apple jasně naznačuje, že s výrobou oblíbených iPadů mini už zřejmě do budoucna nepočítá. Informace od zdroje, který jsme uvedli výše, totiž hovoří o prudkém kanibalismu mezi Apple produkty. Zjednodušeně to znamená, že iPad mini byl kvůli prodejním statistikám vytlačen novými iPady Pro. Zřejmě ho tak nezachrání ani obliba u jeho uživatelů.

Postupem času ztratil hlavní výhodu

V dnešní době už ale existují další slušné alternativy k tomuto kompaktnímu iPadu. Jeho funkce hravě zastane třeba i 5,5“ iPhone 7 plus, který je dostatečně velký na procházení webů a dá se na něm pracovat takřka jako na tabletu. To je taky důvod, proč ho velké množství lidí právě před tablety upřednostňuje. Jeho nesporná výhoda je navíc ve volání a zprávách. Tato alternativa může též být dalším hřebíčkem do rakve nejmenšího z iPadů.

 

Konce prodeje iPadu mini 4 nasvědčuje i fakt, že před dvěma měsící přestal Apple prodávat 32GB verze iPadu mini 4 a snížila prodejní cenu 128GB verze na cenový bod, za který se prodávala předchozí 32GB verze. Pokud tak přemýšlíte o jeho koupi, máte nejvyšší čas.

ipad mini 2 fb

Dnes nejčtenější

.