Zavřít reklamu

Společnost Apple usilovně pracuje na tom, aby rozšířila svou platební službu Apple Pay do dalších zemí Asie i Evropy. V poslední době stále více narůstají důkazy a zprávy, napovídající, že by mohlo dojít k brzkému spuštění v Německu a Itálii.

Apple nedávno aktualizoval dokument podpory bank a vydavatelů karet, podporujících Apple Pay, v pacificko-asijské oblasti o nový obrázek Evropy, na němž je zvýrazněná Itálie. Na americké a evropské verzi stránky není změna viditelná, což by mohlo napovídat, že na asijsko-pacifickou stránku byla aktualizace přidána předčasně. Server MacRumors objevil vybarvenou verzi obrázku, uloženého na serverech Applu, kde je zvýrazněná Itálie snáze viditelná. Na mapy se můžete podívat v přiložené galerii.

Regionální italská stránka Applu zařadila Apple Pay do kategorie „coming soon“ již v březnu, je tedy jen otázkou času, kdy platební služba oficiálně dorazí do země. Teoreticky bychom se mohli spoléhat na blížící se WWDC. Po spuštění bude Apple Pay fungovat s kartami Visa a MasterCard prostřednictvím zúčastněných bank – UniCredit, Boon a Carrefour Banca.

Německý blog iPhone-Ticker mezitím informoval o tom, že v Německu by se Apple Pay mohlo spustit na podzim nebo v zimě. Stejně jako v některých ostatních zemích jsou i v Německu vyjednávání mezi Applem a některými bankami náročná, protože pro obě strany je problémem dosáhnout dohody ve věci poplatků a kontroly. Loni v říjnu bylo Německo obdobně zvýrazněno v mapě s dostupností Apple Pay, ale pouze na krátký čas.

Ve Spojených státech byl Apple Pay spuštěn v říjnu roku 2014 a od té doby se služba rozšířila do dalších 14 zemí a regionů: Austrálie, Kanada, Čína, Francie, Hong Kong, Irsko, Japonsko, Nový Zéland, Rusko, Singapur, Španělsko, Švýcarsko, Taiwan a Velká Británie. Proslýchá se, že na seznam by brzy měla přibýt i Belgie.

apple pay fb

Zdroj: MacRumors

 

Dnes nejčtenější

.