Zavřít reklamu

Po nějaké době se mi pod ruku opět dostaly sluchátka od společnosti JBL. Tentokrát se jedná o bezdrátový a sportovní model s názvem Inspire 500. Zaměřením se jedná o bezdrátová sluchátka určená především pro sportování a to jak venku, tak uvnitř. Pojďme se tedy podívat, jak si vedla v našem redakčním testu.

Oficiální specifikace
Nejprve se podívejme na oficiální specifikace. O zvukovou stránku věci se stará dvojce 15,4mm driverů, které disponují frekvenčním rozsahem 20Hz-20kHz. Přenos mezi sluchátky a telefonem/tabletem/hodinkami/počítačem má na starosti Bluetooth 4.1. Integrovaná baterie nabízí až osmihodinovou výdrž na jedno nabití a celá tahle paráda váží velmi slušných 20 gramů. Samozřejmostí je charakteristický „JBL Sound“ se zvýšenou prezencí basů, integrovaný mikrofon s tříprvkovým ovladačem, odolnost proti potu a vlhku, použití silikonových nástavců na sluchátkách a přítomnosti technologie TwistLock, která se stará o to, aby vám sluchátka nikdy nevypadla z uší.

Balení
Sluchátka jsou zabalena ve standardní krabičce s průhledem, který odhaluje základní přednosti tohoto modelu a sluchátka samotná. Na obalu najdete vše, co o Inspire 500 potřebujete vědět. Uvnitř se nachází sluchátka, obal, náhradní silikonové hlavice v druhé velikosti, nabíjecí USB kabel a dokumentace. Jedná se tedy vesměs o standardní doplňky, na které jsme od JBL zvyklí.

JBL-Inspire-500_Lifestyle

Provedení
Jak již padlo v předchozím odstavci, sluchátka váží pouhých 20 gramů. Při nošení (a připevnění skrze klip k triku) opravdu nejsou vůbec cítit. Na kabelu se nachází jak integrovaná baterie, tak tříprvkový ovladač s mikrofonem a nabíjecím konektorem. Nejzajímavější jsou ovšem sluchátka jako taková. Ony silikonové nástavce působí na první pohled poněkud zvláštně a masivně. Jakmile si však sluchátka nasadíte a upravíte tak, aby nástavec vyplnil vaše vnější ucho, drží jako přibité. Pokud si je tedy správně nasadíte a silikonové nástavce vám budou sedět, z uší vám rozhodně nevypadnou. Působí trochu jako klasické in-ear monitory. Silikonová část navíc téměř dokonale izoluje okolní zvuk, tudíž vás při poslechu nic neruší. Pokud tyto silikonové nástavce sundáte, najdete pod nimi klasické „pecky“, nikoliv „špunty“.

JBL-Inspire-500_Lifestyle2

Ergonomie
Párování funguje bez sebemenšího problému tak, jak jsme u JBL zvyklí. Tlačítka ovladače mají dobrou odezvu a manipulace je také bezproblémová. Pokud si kabel připnete k tričku, váha baterie již nehraje žádnou roli a kabel zůstává na místě. V takovéto konfiguraci je nošení velmi pohodlné. Mikrofon naprosto odpovídá tomu, co lze v této kategorii nalézt. Samotné silikonové hlavice jsou příjemné a měkké tak akorát. Nošení je tak velmi pohodlné jelikož sluchátka téměř nemohou vypadnout z uší – za předpokladu, že si je správně nasadíte. Po několika minutách o nich ani nevíte.

Zvuk
Sluchátka hraní velmi slušně, vzhledem k tomu o jaký typ se jedná a v jaké cenové kategorii se pohybujeme. Je nutné podotknout, že na kvalitě poslechu se zásadně podepisuje to, jestli máte sluchátka správně vložená do ucha. Silikonové nástavce a jejich zvukovody vám musí přesně zapadnout do ucha, pak znějí nejlépe. Zvuk jako takový je velmi čitelný, podtržené basy nijak neruší ba naopak, dokáží vytáhnout lecjakou „zapomenutou“ basovou linku ze songů. Výšky jsou dominantnější a středové pásmo je lehce stažené. U modelů určených pro sportovní využití se očekává především kvalitní zpracování, odolnost vůči vodě a potu a dobrá výdrž. To splňují na jedničku a příjemný přednes jen doplňuje celý obraz.

Závěr
Pokud rádi běháte či jakkoliv jinak sportujete, a hledáte sluchátka, která vám budou dělat společnost, JBL Inspire 500 jsou velmi zajímavou alternativou. Za 1600 korun (nebo 60 euro) dostanete příjemně znějící sluchátka, která drží skvěle v uších a nabízí velmi slušnou výdrž. Navíc jim nevadí jak voda, tak pot, takže je můžete používat v jakémkoliv počasí, při jakékoliv aktivitě.

  • JBL Inspire 500 si můžete koupit například zde.
  • V nabídce je také model pro ženy, s menšími silikonovými nástavci. Ten můžete zakoupit zde
JBL Inspire 500 (3)

Dnes nejčtenější

.