Zavřít reklamu

Walter Isaacson, autor oficiální biografie o Stevu Jobsovi, patří mezi známé obdivovatele společnosti Apple. Nebo možná patřil. V rozhovoru pro CNBC totiž Isaacson vyjádřil svůj názor, že Alphabet (konglomerát, kam patří Google) a Amazon předehnaly Apple a nyní jsou skutečnými inovátory.

Apple již není nejvíce inovativní společností, vědí ale moc dobře, jak se pohřbít, řekl Walter Isaacson. Těmito slovy vlastně Isaacson poměrně dobře shrnul aktuální pozici Applu. Apple umí vyrábět skvělé smartphony, chybí mu ale nové kategorie produktů. Jako příklad Isaacson uvedl Siri, hlasovou asistentku, kde Apple zaostává za konkurencí. I když má Apple v blízké budoucnosti představit konkurenci pro Amazon Echo, autor biografie se domnívá, že už je příliš pozdě na to, aby Apple v tomto odvětví dominoval podobně jako na poli smartphonů s iPhonem.

Přestože Walter Isaacson nevidí do Applu a neví, s čím Apple v budoucnosti přijde, myslí si, že něco nového se chystá. „Můžete mít skvělou společnost, aniž byste měli nachystaný revoluční produkt, to ale není v DNA Applu.“

Apple již 10 let žije z iPhonu. Navzdory několika pokusům o další veleúspěšné zařízení (iPad a Apple Watch) se nic nevyrovnalo úspěchu iPhonu, který v roce 2007 naprosto změnil trh. Apple již nepochybně pracuje na zcela novém produktu (pravděpodobně se bude týkat rozšířené reality). Nám tak nezbývá nic jiného než si počkat na další One More Thing.

Walter Isaacson fb

Dnes nejčtenější

.