Zavřít reklamu

iOS 10 jsme se dočkali několika nových funkcí, které měly uživatelům pomoci vylešit a udržovat kvalitní spánek. Jednalo se o funkce Night Shift a Bedtime (večerka). První jmenovaná upravuje jas displeje tak, aby v obdobím před spaním displej neemitoval vysoké množství modrého světla, které je náročné pro oči. Bedtime je naopak jakýsi spánkový manager, který je propojený s HealthKitem a umožňuje vám správu a analýzu vašeho spánku. Za oběma funkcemi stál odborník zaměřující se na problematiku spánku, Roy J. E. M. Raymann, který byl v Applu zaměstnaný od roku 2014. Dnes vyšlo najevo, že ve společnosti skončil.

Raymann odešel do společnosti SleepScore Labs, ve které bude působit na pozici vice prezidenta pro vědu. Apple ztratil velkého experta na své odvětví. V průběhu let Raymann pracoval, mimo Night Shift a Bedtime, také na HealthKitu, ResearchKitu, různých obrazových filtrech a dalších věcech, které měly něco společného se spánkem a zdravím. Před svým působením v Applu pracoval na velmi podobné pozici v rámci společnosti Phillips.

Jeho nové působiště se bude zaměřovat, jak již název napovídá, na problematiku spánku. Nový start-up se bude zaměřovat na velmi detailní analýzy spánku a jeho vlivů na člověka. Cílem společnosti je vybudovat co nejobsáhlejší databázi, na jejíž základě bude provádět další výzkum.

dsc_0798
Funkce NightShift v akci.

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.