Zavřít reklamu

Známe to určitě všichni. Přijdeme pozdě večer domů, odložíme si a těšíme se už jen na to, až ulehneme do postele, zkontrolujeme sociální sítě na telefonu a pomalu vstoupíme do říše snů. Nabíječka je zastrčená v zásuvce vedle postele. Jenže ložnici je tma a vaše drahá polovička už spí. Lampička nepřipadá v úvahu, pokud si ráno nechcete chystat snídani sami. Inženýři z Applu si jsou těchto problému vědomi, a proto si nechali patentovat skvělou vychytávku.

LED kabely jako technologie budoucnosti?

Do kabelů se budou snažit zabudovat malé LED diody, které budou lehce svítit. Jejich největší výhodou však bude to, že budou měnit barvu podle stavu baterie! Na kontrolu stavu baterie nám tak do budoucna díky této vychytávce vystačí pouhý pohled okem na barvu kabelu. Lze ale též předpokládat, že kabely zvládnou vypovědět svým osvětlením daleko více informací, než jen stav baterie. Mohli bychom se třeba dočkat i barevné symboliky naznačující zapnutý režim v letadle vypnutý nebo zapnutý zvuk. O těchto funkcích však zatím oficiální informace potvrzeny nejsou.

Na trhu už je plno svítících kabelů různých značek a výrobců, žádný však nenabízí takovéto možnosti. V podstatě se jedná pouze o jakési designové party kabely, které mají spíš člověka zaujmout vzhledem. Ale co si budeme nalhávat, svítící kabel má svoje kouzlo a s trochou nadsázky můžeme říci, že přeci všechny svítící kabely jsou prostě in. Nudná bílá už nikoho moc netáhne.

Jableční inženýři slibují fungování LED kabelů napříč celým spektrem konektorů, které Apple využívá. Domácnosti nám tedy osvítí kabely Lightning, USB-C, Thunderbolt. Dočkáme se ale také svítícího HDMI či DisplayPortu, které se využívají u počítačů Mac. No nezní to zajímavě?

Otázkou však zůstává, kolik si za takovouto vychytávku budeme muset připlatit. Na druhou stranu, pro milovníky takovýchto zábaviček budou tyto kabely jako dělané. Navíc si myslíme, že třeba ve spojení s chystaným iPhonem 8 či iPadem Pro 10,5“ budou produkty působit opravdu nadčasově. Proto doufáme, že se těchto kabelů dočkáme v dohledné době.

led-lightning-fb

zdroj: phonearena

Dnes nejčtenější

.