Zavřít reklamu

Začátkem května jsme vás informovali o rozhovoru Tima Cooka s CNBC. Cook v interview uvedl, že Apple vytváří fond (Advanced Manufacturing Fund) s miliardou dolarů. Fond byl vytvořen pro podporu inovací mezi americkými výrobci a tyto prostředky budou využity například pro vytvoření nových pracovních pozic ve Spojených státech.

Nyní Apple oznámil, že společnost Corning, výrobce skel, bude prvním příjemcem prostředků z vytvořeného fondu. Corning se zabývá výrobou skel Gorilla Glass, které jsou použity na každém iPhonu již od první generace. Tato investice podpoří výzkum a vývoj společnosti Corning, potřeby kapitálového vybavení a zajistí nejmodernější zpracování skla. Investice bude z velké části zaměřena na 65 let starou továrnu v Harrodsburgu (Kentucky, USA), která je nedílnou součástí desetileté spolupráce mezi těmito inovativními společnostmi.

Jeff Williams, provozní ředitel (Chief operating officer), uvedl, že Apple je hrdý na svůj dlouholetý vztah s Corningem. Wendell P. Weeks, generální ředitel Corningu, zase řekl, že zakázky od Applu prospívají jak inovacím, tak k vytváření pracovních pozic (téměř 1 000 pracovních míst).

V souladu se závazkem Applu rozšířit využívání obnovitelných zdrojů na své dodavatele, bude veškerá výroba Corningu pro Apple poháněna z obnovitelných zdrojů.

worker fb

Dnes nejčtenější

.